Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ķeguma posmā MXGP klasē no latviešu braucējiem startēs Šileika

Juris Grīns
Juris Grīns

Ķeguma posmā MXGP klasē no latviešu braucējiem startēs Šileika
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/thomas.sileika

Pasaules motokrosa čempionāta sezona turpināsies ar posmu Latvijā jau šajā nedēļas nogalē. Diemžēl traumas dēļ uz starta neredzēsim Paulu Jonasu, taču MXGP klase bez latviešiem nepaliks - uz starta gatavojas iziet Tomass Šileika.

Kopumā MXGP klasē pieteikušies 29 dalībnieki. Tomass Šileika startēs ar "GasGas" motociklu, tāpat Ķeguma trasē vadošajā kategorijā redzēsim igauni Tanelu Leoku, kurš šogad startē vien atsevišķās sacensībās. No Lietuvas ieradīsies Domants Jazdausks.

Pēc aizvadītiem septiņiem posmiem MXGP kopvērtējumā līderim Horhem Prado ("GasGas") ir 24 punktu pārsvars pār Džefriju Herlingsu (KTM), kamēr trešo/ceturto vietu dalošie Romēns Fevrs, kurš vienu posmu bija spiests izlaist, un Rubens Fernandess ("Honda") atpaliek jau 79 punktus.

MX2 klasē latviešu sportisti nav pieteikušies, bet kopumā arī startēs 29 braucēji. No Baltijas valstu sportistiem piedalīsies lietuvietis Erlands Mackonis.

Sezonas kopvērtējumā līderis ir Jago Gērtss ("Yamaha"), taču šobrīd sportists vēl kādu laiku uz starta nebūs redzams, jo ir savainojies. Andreā Adamo (KTM) MX2 klasē ir vien punktu aiz līdera, 12 punktus atpaliek Kajs de Volfs ("Husqvarna"), turpat arī Tibo Benistāns ("Yamaha"), kuru no pašreizējā līdera šķir 16 punkti.

Ķegumā notiks cīņas arī Eiropas čempionāta ieskaites klasēs, un tur uz starta redzēsim prāvu pulku pašmāju braucēju. EMX250 klasē startēs Kārlis Alberts Reišulis, Edvards Bidzāns, Mairis Pumpurs un Martins Platkēvičs. Tikmēr EMX125 klasē brauks sezonas līderis Jānis Mārtiņš Reišulis, Raivo Laicāns, Markuss Kokins, Tomass Šaicāns, Markuss Ozoliņš un Ralfs Spila.

EMX125 klases kopvērtējumā Jānim Mārtiņam Reišulim ("Yamaha") pēc četriem posmiem 14 punktu pārsvars pār Matisu Valānu ("GasGas"), bet 37 punktus latviešu braucējam zaudē Maksimilians Verners ("Fantic"). EMX250 klasē Kārlis Alberts Reišulis pēc četriem posmiem sestais. Iepriekšējā posmā Francijā viņš pirmo reizi debijas sezonā vienu no braucieniem noslēdza pirmajā trijniekā. Līderis ir Andreā Bonakorsi ("Yamaha"), kuram jau 37 punktus zaudē Kajs Karsemakerss ("Husqvarna"). Trešajā vietā esošajam Kasam Valkam ("Fantic") par 44 punktiem mazāk.

Dalībnieku saraksts: MXGP | MX2 | EMX250 | EMX125

Sacensību programma: https://docs2.mxgp.com/docs/2023_MX...

     [+] [-]

, 2023-05-30 18:45, pirms 11 mēnešiem
Bez Jonasa noteikti būs būtiski mazāks apmeklētāju skaits

     [+] [-]

, 2023-05-31 06:30, pirms 11 mēnešiem
Ja pieteikušies 29 sportisti, tad visi tiek uz starta?