Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dišlere-Kirilko: "Mugura ir pilnībā stīva un galva sāp no slodzes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dišlere-Kirilko: "Mugura ir pilnībā stīva un galva sāp no slodzes"
Monta Dišlere-Kirilko. Foto: Andris Jermuts

Divas karstas sacensību dienas Aizputē aizvadītas. Par karstumu parūpējās ne tikai saules stari, bet arī sportisti, sīvi cīnoties trasē. Sestdiena komandai noslēdzās ar dubultuzvaru, bet svētdiena ar divām vietām uz pjedestāla.

Sestdien "Misiņkalna" mototrasē uz starta stājās Latvijas Amatieru čempionāta dalībnieki. "x99/Slīterāni" sastāvā MX Iesācēju klasē par uzvaru cīnījās Ansis Anševics un Igors Denisovs. Katrs no sportistiem braucienos izcīnīja pa uzvarai un otrai vietai, taču Igora uzvara otrajā braucienā deva viņam iespēju kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tomēr sveicam arī Ansi ar mazo uzvaru - ātrākais apļa laiks kvalifikācijas braucienā starp 42 sportistiem.

"No sākuma bija grūti pierast pie trases un kvalifikācijas brauciens man neizdevās," stāsta Igors. "Karsto laikapstākļu dēļ bija fiziski grūti. Lai arī bija nervoza cīņa ar Ansi, tomēr izdevās izcīnīt uzvaru otrajā braucienā, kas ļāva izcīnīt uzvaru posmā. Liels paldies Ansim par cīņu."

Aizputē startēja arī Ričards Birģelis, stājoties pie starta barjeras MX 14+ klasē. Ričardam šoreiz nācās samierināties ar 13. vietu posmā (14. un 12. vieta braucienos).

Svētdien skatītājiem saldo ēdienu sagādāja Latvijas čempionāta posma dalībnieki, kuriem pievienojās arī Aizputes Novada Kausa pārstāvji kvadriciklu un blakusvāģu klasēs. Otro dienu pēc kārtas pie starta barjeras stājās Ansis, kurš šoreiz startēja MX Junioru 4T klasē. Abos braucienos un dienas kopērtējumā piektā vieta.

Savas pirmās motokrosa sacensības šogad aizvadīja Monta Dišlere-Kirilko, startējot Q OPEN klasē (Aizputes novada kausā ieskaite Q Amatieru klasē).

"Šobrīd mugura pilnībā stīva, galva no slodzes sāp un ir bezspēks," pēc izcīnītās ceturtās vietas Q Amatieru klasē atzina Monta. "Rezultāts? Pēdējā nepaliku, taču jāatzīst, ka (Aizputē) tiešām ļoti ātri braucēji, tādēļ nebija iespēja kārtīgi pacīnīties – man vēl spēciņi jāuzkrāj."

Montai braucienos pievienojās arī viņas tētis Jānis, kurš ieskaites punktus krāja Q OPEN klasē un paralēli cīnījās par Aizputes novada kausu. Jau sākot ar kvalifikāciju Jānim bija tehniskas ķibeles, līdz ar ko starplaiki starp braucieniem tika pavadīti skrūvējot motociklu (šī laikam ir ierastākā lieta ko mēs redzam darām Jāni). Neskatoties uz visām ķibelēm dienas garumā, Jānis nudien sastādīja labu konkurenci ātrākajiem čaļiem un dienas noslēgumā kāpa uz pjedestāla otrā pakāpiena Q Veterānu klasē.

Savas pirmās sacensības šosezon aizvadīja B/V Veterānu klases pārstāvji Kaspars Tučis un Oskars Kuzņecovs. Mērojoties spēkiem kopā ar B/V PRO, B/V Gaisa un B/V Amatieru klases pārstāvjiem, Kaspars ar Oskaru starp 24 ekipāžām braucienos izcīnīja 14. un 11. vietu, kas rezultējās ar uzvaru savā klasē.

Nākamās sacensības jau šajā nedēļas nogalē Apē, kur paralēli Latvijas un Igaunijas čempionāta posmam norisināsies Vaidavas kausa izcīņa.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99