Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasa bijušais konkurents Paturels beidzot debitēs MXGP

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasa bijušais konkurents Paturels beidzot debitēs MXGP
Benuā Paturels
Foto: motocrossmag.be

Franču motosportists Benuā Paturels, kurš iepriekš bija latvieša Paula Jonasa konkurents, MX2 pasaules motokrosa čempionātā, beidzot atradis jaunu komandu un startēs visos atlikušajos šīs sezonas MXGP posmos.

Paturels ir viens no ātrākajiem franču motokrosa braucējiem, tomēr viņa karjerā kādu laiku bijis grūts posms. Iepriekš viņš startēja MX2 klasē, tomēr šogad viss nenoritēja tik gludi, jo pārcelšanās uz MXGP kategoriju ieilga.

Pirmajos trīs posmos Paturelu uz starta neredzējām, taču trešdien beidzot tika oficiāli apstiprināts, ka sportists parakstījis līgumu ar "Marchetti Racing Team KTM".

Pirmās sacīkstes komandas sastāvā Paturels aizvadīs jau pirmdien, kad izies uz starta starptautiskā motokrosā Francijā. Tā viņam būs debija pie "KTM 450 SX-F" motocikla stūres.

Savukārt MXGP čempionātā 23 gadus vecā Paturela komandas biedrs būs spānis Hosē Butrons, kurš pēc aizvadītajiem trim posmiem ierindojas 23. pozīcijā kopvērtējumā.

Paturels pasaules čempionāta MX2 klasē debitēja 2012. gadā, bet 2016. gadā ieguva trešo vietu kopvērtējumā, kā arī kopā ar Francijas komandu triumfēja Nāciju pasaules kausā. Pērn Šveicē Paturels guva savu pirmo "Grand Prix" uzvaru.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Motocross News - MXGP, USA,...