Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"x99/Slīterāni" komandai vēsturisks panākums, Sārs gūst traumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"x99/Slīterāni" komandai vēsturisks panākums, Sārs gūst traumu
Ričards Alens Gaļcins
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Cēsis noslēgta Latvijas čempionāta sezona solo motociklu klasēm. Visas sezonas garumā lielisku sniegumu trasē rādīja "x99/Slīterāni" mazākie sportisti, kas sezonas noslēgumā vainagojies ar uzvaru Latvijas Junioru čempionāta komandu vērtējumā.

Aizstāvēt Latvijas čempiona titulu MX50 klasē uz Cēsīm devās Ričards Alens Gaļcins. Visas sezonas garumā Ričards uzrādīja teicamu rezultātu, arī Cēsu posmā pārliecinoši uzvarot abos finālbraucienos, un kļūstot par divkārtēju MX50 klases Latvijas čempionu! Nākamgad jāsper nākamais solis – starti MX65 klasē.

MX65 klasē cīnīties par čempionāta kopvērtējuma TOP3 devās Jānis Mārtiņš Reišulis. Diemžēl šī cīņa beidzās, kad pirms otrā brauciena starta, iepazīšanās aplī, apstājās motocikls un braucienu nācās vērot no trases malas. Dēļ neveiksmes otrajā braucienā Jānis čempionāta kopvērtējumā ierindojas vien 7. vietā.

Savukārt savas sezonas labākās sacensības aizvadīja Kārlis Alberts Reišulis. Pirmajā braucienā finišējot 6. vietā, otrajā braucienā bija skaidrs, ka Kārlis grib izcīnīt ne tikai vietu uz pjedestāla dienas kopvērtējumā, bet arī vietu labāko trīniekā čempionāta kopvērtējumā. Pārliecība par saviem spēkiem atmaksājās – finišā 3. vieta, kas rezultējās ar 3. vietu dienas kopvērtējumā un MX85 klases kopvērtējumā (nestartējot vienā posmā).

Par Latvijas čempiona titulu Veterānu klasē Cēsīs cīnījās arī Mareks Lavrovs. Cēsu posmā Marekam izdevās izcīnīt 3. vietu, kas nodrošināja Latvijas vicečempiona titulu Veterānu klasē, piekāpjoties vien Leonam Kozlovskim.

Šogad Latvijas čempionātā startējot mazā sastāvā, mūsu mazākajiem sportistiem izdevās izcīnīt uzvaru Latvijas Junioru čempionāta kopvērtējumā, kas ir vēsturisks sasniegums x99/Slīterāni komandai! Savukārt lielajā komandu vērtējumā – 9. vieta.

Jau šajā nedēļas nogalē cīņa par Latvijas čempiona tituliem turpināsies Madonā, kur tiks noskaidroti titula ieguvēji kvadriciklu un blakusvāģu klasēm. Diemžēl uz posmu neieradīsies Q PRO klases kopvērtējuma līderis, Eiropas čempions Kevins Sārs, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē Itālijā Nāciju kausā kvadricikliem piedzīvoja smagu kritienu un šobrīd ārstējas. Līdz ar to visas iespējas izcīnīt Latvijas čempiona titulu šajā klasē ir Kristapam Veinbergam.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99