Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa kausā Siguldā "MX Open" klasē triumfē Gints Filipsons

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motokrosa kausā Siguldā "MX Open" klasē triumfē Gints Filipsons
Gints Filipsons
Foto: Ezerkalnu Mototrase

Svētdien Siguldā norisinājās Latvijas kausa izcīņas sacensības solo motokrosā, uzvarētājus noskaidrojot dažādās ieskaites klasēs. "MX Open" vērtējumā uzvaru izcīnīja Gints Filipsons.

Filipsons kļuva par uzvarētāju abos braucienos, pirmajā aiz sevis atstājot Kristeru Drevinski, bet trešajā vietā finišējot Arnoldam Sniķeram. Otrajā braucienā aiz Filipsona muguras palika Jānis Kārkliņš un Vairis Aļeksējevs. Prestižajā "MX Open" klasē Filipsonam uzvara, Drevinskim otrā vieta, bet Kārkliņš tika pie bronzas godalgas.

No 16+ klases sportistiem, kas startēja kopā ar "MX Open" klasi, uzvara Kārlim Podniekam, bet pirmo trijnieku noslēdza Uvis Zaharāns un Kārlis Bitītis. Tāpat reizē tika noskaidroti "Motovidzemes Kauss MX2" ātrākie braucēji - tie izrādījās Drevinskis, Kārkliņš un Aļeksējevs.

Iesācēju klasē abos braucienos uzvarēja Ričards Bille, posmā aiz sevis atstājot Edgaru Ričardu Volfu un Artūru Intu Silenieku.

A35+ un A25+ klašu pirmajā braucienā uzvarēja Didzis Gorbenko, bet otrajā pārākais bija Raivis Levans. A25+ klasē Levanam uzvara, Gorbenko ar tādu pašu punktu skaitu otrais, bet trešajā vietā Siguldas posmu pabeidza Edgars Rutkis. A35+ ieskaitē labākie trīs bija Mareks Lavrovs, Raivis Krastiņš un Jānis Mironovs.

Latvijas čempionāta ieskaitē MX125 klasē pirmajā braucienā uzvara Valtera Logina kontā, bet otrajā sacīkstē uzvarēja Rainers Žuks. Summējot izcīnītos punktus, par uzvarētāju kļuva Logins, otrā vieta Žukam, bet trešais šajā reizē Niks Niklāvs Sūna.

Reizē ar MX125 klasi startēja arī Dāmu klases pārstāves, uzvaru gūstot Annai Stecjukai, kura aiz sevis atstāja Anastasiju Ušakovu un Annu Lankovsku.

MX85 klasē, kas arī ir Latvijas čempionāta sacensības, abos braucienos uzvarēja Kristiāns Freimanis, posmā aiz sevis atstājot Edvardu Bidzānu un Kristeru Kristu Sūnu.

Tikmēr Latvijas Junioru čempionātā MX65 klasē abos braucienos un summā pārāks par citiem bija Aleksis Araids, posmā pārspējot Robertu Lūsi un Jāni Kubuliņu.

Latvijas Junioru čempionātā MX50 klasē pirmā un otrā vieta braucienos uzvaru summā deva Ričardam Alenam Gaļcinam, kurš pārspēja Tomasu Šaicānu un Rodrigo Līvu Brirbelu. MX50 Rūķu klasē tikmēr uzvarēja Andre Sarri no Igaunijas.

Visi rezultāti: Latvijas cempionata un LK 5. posms, MOTORPARKS...