Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizsaukts izcilais latviešu motosportists Egons Siliņš

Juris Grīns
Juris Grīns

Mūžībā aizsaukts izcilais latviešu motosportists Egons Siliņš
Egons Siliņš (1940-2022)

82 gadu vecumā mūžības ceļos aizsaukts izcilais latviešu motosportists Egons Siliņš, kurš savā karjerā desmit reizes kļuva par Latvijas čempionu motošosejā, piecreiz triumfēja Baltijas čempionātā, kā arī izcīnījis PSRS čempiona titulu.

Egons Siliņš ar motosportu nodarbojās no 1957. līdz 1987. gadam. Latvijas čempionātā motošosejā viņš desmit reizes kļuvis par čempionu, septiņas reizes ieguvis sudraba godalgas. Baltijas čempionātā uzvarējis piecas reizes, piecreiz arī ieņēmis otro vietu.

1981. gadā kļuva par PSRS čempionu motošosejā. Četras reizes PSRS čempionātā sasniedzis sudraba godalgas, trīs reizes - bronzas.

Izcīnītas piecas pirmās, viena otrā un viena trešā vieta PSRS bruņoto spēku čempionātā

Kopš 1976. gada Egons Siliņš piedalījās skijoringa sacensībās un Latvijas čempionātā izcīnījis godalgotas vietas. Latvijas PSR Sporta meistars skijoringā. 1986. un 1987. gadā startēja starptautiskajās MOTOKOV sacensībās skijoringā un izcīnījis trešo vietu.

Pēc aktīvo sporta gaitu beigām palīdzējis jaunajiem motosportistiem remontēt un forsēt sporta motociklu motorus.

Aktīvs ikgadējo sporta veterānu saietu dalībnieks.