Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rudzons: "Četras dienas līdz vieniem, diviem naktī vācu kopā motociklu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rudzons: "Četras dienas līdz vieniem, diviem naktī vācu kopā motociklu"
Foto: Dace Teibe

Aizvadītajā nedēļas nogalē 24.-25.jūlijā Igaunijā Audru ring trasē norisinājās spraigas cīņas Baltijas un Latvijas motošosejas čempionāta 3.posmā, kas vainagojās ar četrām godalgotām vietām mūsu sportistiem.

Svētdien 25.jūlijā Superbike klasē pārliecinošu uzvaru ieguva Ville Valtonen no Somijas, saglabājot kvalifikācijā izcīnīto pirmo starta pozīciju. Otro vietu ieguva lietuvietis Šarūnas Pladas, kurš no savas otrās starta pozīcijas sākumā atkrita uz piekto sesto vietu. Bet savu trešo starta pozīciju saglabāja Justas Bucnys no Lietuvas.

Mūsu Superbike klases braucējs Ilmārs Rudzons ("Motoaplis") no astotās starta pozīcijas ierindojās ceturtā vietā: "No pagājušās nedēļas sestdienas, kad es dabūju visas detaļas, četras dienas no vietas līdz vieniem, diviem naktī vācu kopā motociklu. Tuvojoties brauciena beigām, sajaucot apļus es apdzinu ceturto vietu un atlaidu, jo es domāju, ka viss, finišs. Pēc tam es skatos, nē visi brauc tālāk. Tas mani izsita no ritma. Es domāju, ja nebūtu to izdarījis, es vēl ātrāk varētu pabraukt, varbūt trešo es nebūtu noķēris, bet vismaz nebūtu tos pēdējos apļus tā nopurgājis. Pārējais viss baigi labi. Vēl tikai tas, ka jātrenējas vairāk. Viss kārtībā. "

Savukārt, Sergejs Paņevins ("Motoaplis") no 11.starta pozīcijas ieņēma devīto vietu: "Bija diezgan interesanti, bet grūti un nav rezultatīvi, tāpēc, ka labākais laiks man šajā trasē ir 1:17,7 un šogad kaut kā ļoti grūti atgūt to, kas ir sasniegts un 1:19 tas nav sasniegums manā gadījumā. Bija arī pāris kļūdas, kas neļāva braukt ātrāk, jo potenciāls bija, līdz ar to arī tāds rezultāts, bet gaidam nākamo posmu."

Superstock 600 klasē pirmais Jaanus Saarmaa no Igaunijas, otrais Jonas Stankunas no Lietuvas, bet trešo vietu izcīnīja vienīgais Superstock 600 braucējs no Latvijas Gints Apinis.

B1200 klasē pirmais Tadas Paulikas (Lietuva), otrais Rannus Ervin (Igaunija) un trešais Jarmo Kivi (Igaunija). Mūsu braucējs Ivo Vinniņš ("SFRTMotorsports") veiksmīgi paņēma startu un līdz septītajam aplim noturējās ceturtajā vietā, bet devītajā aplī atkrita uz sesto vietu, kuru arī saglabāja līdz pat finišam. 14.vietā ierindojās Māris Grīviņš ("ROAD RACING RIGA"), bet Ģirts Auziņš ("Motoaplis") palika piecpadsmitais.

Arī šoreiz uz starta līnijas vislielākais dalībnieku skaits bija C1200 un C600 klases apvienotajam braucienam. C1200 klases brauciens noslēdzās ar pirmo vietu igaunim Erkki Krunberk, arī otro vietu izcīnīja igauņu braucējs Evgeny Lavrinenko, bet trešajā vietā palika Viktor Bulo no Lietuvas. No mūsu braucējiem Artis Skulte ("ROAD RACING RIGA") līdz sestajam aplim turējās otrajā vietā, bet tad atkrita uz ceturto vietu un tā arī finišēja kā ceturtais. Savukārt, Mārtiņš Seržants ("SFRTMotorsports"), pakāpjoties no 11.starta pozīcijas, izcīnīja septīto vietu. Ģirts Zariņš ("SFRTMotorsports") ierindojās astotā vietā, bet Ģirts Kampmanis ("SFRTMotorsports") palika septiņpadsmitais.

C600 klasē pirmo vietu ieguva lietuvietis Gintaras Dereskevicius, bet otro vietu izcīnija mūsu braucējs Ansis Cers:"Nedēļas nogale bija diezgan laba, mocis ļoti labi vadījās, nebija nekas īpaši jāpielāgo, jo pirmajās sesijās bija pieregulēts un viss bija labi. Pamazām kāpināju tempu, uzstādīju priekš sevis diezgan normālus apļa laikus. Sacensību diena, kvalifikācija, jā kvalifikāciju izbraukt bija tā, kā tāds liels atvieglojums, jo tā kā viss bija izdarīts un atlika tikai gonka, tā kā esmu ticis līdz šim punktam un tas jau ir ļoti labi." Trešajā vietā palika lietuvietis Mantas Rajackas, bet mūsu otrs C600 klases braucējs Alfrēds Lazdiņš ("SFRTMotorsports") palika 4.vietā.

Savukārt, sestdien 24.jūlijā dienas garumā notika brīvie treniņi, bet dienu noslēdza Retro klases sacensības, kurās pirmās divas godalgotās vietas ieguva mūsu sportisti, attiecīgi pirmais Kaspars Brigzne, bet otrais Kārlis Jakimovs. Savukārt trešais ierindojās Peeter Koval no Igaunijas.

"Es pirmo reizi te biju trīsdesmit gadus atpakaļ, kad es vēl braucu ar Zelta mopēdu. Tad otreiz pirms desmit gadiem, kad bija vēl vecā trases konfigurācija. Jau kuro gadu mēs te braucam un pārstāvam savu valsti. Un protams interesanti, ka mēs startējam ar vēl kādu klasi, tur tu īsti nezini kāda būs sacensību gaita, tur var viskautkas mainīties," stāsta Retro klases uzvarētājs Kaspars Brigzne.

Nākamās motošosejas sacensības šoreiz pēc mēneša 21.augustā Biķerniekos, kad notiks Latvijas čempionāta 4.posms, savukārt noslēdzošais, attiecīgi Baltijas ceturtais un Latvijas piektais posms notiks atkal Igaunijas Audruring trasē 4.-5.septembrī.

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve