Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi: "Man jāizlemj, vai pietiek motivācijas turpināt karjeru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi: "Man jāizlemj, vai pietiek motivācijas turpināt karjeru"
Valentino Rosi
Foto: AFP/Scanpix

Motošosejas sacīkšu veterāns Valentino Rosi šobrīd ir bez līgumsaistībām uz nākamo gadu, taču aktīvi prāto par savu nākotni. Itālis pieļauj, ka kontraktu ar "Yamaha" komandu varētu pagarināt, taču tikai uz vienu sezonu.

Pirms dažām dienām "Yamaha" prezentēja 2018. gada "MotoGP" motociklus, kā arī paziņoja, ka līdz 2020. gada beigām pagarināts līgums ar braucēju Maveriku Vinjalesu. Lai gan arī Rosi pašreizējās saistības beigsies šogad, ar viņu "Yamaha" vadībai vēl nav izdevies vienoties. Vecmeistars pieļauj, ka līgumu pagarinās, bet, iespējams, tikai līdz 2019. gada beigām.

"Parasti notiek sarunas par līgumu uz diviem gadiem, bet tas varēti būt arī uz vienu sezonu, jo "Yamaha" ir atvērta dažādiem variantiem," stāsta Rosi. "Mēs domāsim un runāsim kopā, lai saprastu kā rīkoties, bet tas var būt līgums gan uz gadu, gan diviem."

Rosi atzīst, ka šobrīd nevēlas steigties, jo nepieciešams pārliecināties par to, cik ātrs būs jaunais "Yamaha" motocikls. Tāpat vajag pieņemt lēmumu, vai motivācijas karjeras turpināšanai pēc 2018. gada ir gana daudz.

"Gribu nogaidīt, jo vēlos redzēt, kas notiks testos un varbūt arī pirmajās trīs sacīkstēs," skaidro sportists. "Šobrīd nekur nesteidzamies un domāju, ka kaut kas vairāk sakāms būs pēc testu braucieniem. Man jāizlemj, vai aizvien te iederos, vai man ir 100% motivācija, lai pilnībā saglabātu koncentrēšanos un katru dienu trenētos, vai varbūt tomēr gribu dot priekšroku dīvānam, lai skatītos sacīkstes televizorā savās mājās. Varbūt gribēšu strādāt ar jaunajiem braucējiem. Šis lēmums man ir jāpieņem."

Tāpat Rosi atklāj, ka pagājušā gada augustā lauztā kāja aizvien nav vesela par 100%, lai gan piedalīšanās sacīkstēs vai citas nodarbes, kā slēpošana vai braukšana ar snovbordu, problēmas nesagādā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...