Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kritieniem bagātā sacīkstē uzvar Doviciozo, Pedrosa pieliek punktu ar piekto vietu

Emils Ozerinskis

Kritieniem bagātā sacīkstē uzvar Doviciozo, Pedrosa pieliek punktu ar piekto vietu
Dani Pedrosa savās karjeras pēdējās sacīkstēs. Foto: AFP/Scanpix

Sezonas noslēdzošajā "MotoGP" posmā Valensijā slidenās trases dēļ uz brīdi tika pārtrauktas sacensības. Kritieniem bagātajā braucienā pirmais finiša līniju šķērsoja Andrea Doviciozo. Savukārt Dani Pedrosa no lielajām sacensībām atvadījās ar piekto vietu.

Valensijas trase slapjo apstākļu dēļ bija īsta cīņa par izdzīvošanu. Jau pašā sacensību sākumā kritienus piedzīvoja Aleikss Espargaro un Džeks Millers. Drīz kritušo sarakstam pievienojās Marks Markess, Danilo Petruči, Andrea Inanone un citi. Kopumā pēc 14 nobrauktiem apļiem trasē parādījās sarkanie karogi, liecinot par sacensību pārtraukšanu nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ.

Motobraucējiem otro reizi gatavojoties startēt, nu jau ar 14 nobrauktiem apļiem aiz muguras, pirmajā pozīcijā bija Alekss Rinss, kuram sekoja Andrea Doviciozo un Valentino Rosi. Tieši Doviciozo pēc otrā starta izdevās pārņemt sacīkšu vadību. Savukārt no trases izlidoja Rosi, ļaujot uz trešo vietu pacelties Aleiksim Espargaro. Vadošo trīniekā līdz sacensību beigām pozīcijas vairs netika mainītas. Līdz ar to Doviciozo sezonu noslēdza tāpat kā sāka - ar uzvaru. Rinss finišēja otrais, bet Espargaro pirmo reizi karjerā kāpa uz "MotoGP" godalgoto pjedestāla.

Ar piekto vietu Valensijā savu spožo karjeru noslēdza Dani Pedrosa. Savukārt pēc izbraukšanas no trases, sacensībās atgriezās Valentino Rosi finišējot 13 vietā. Aiz slavenā itāļa finišēja vēl divi motobraucēji. Deviņi motociklisti finišu nesasniedza.

Valensijas GP

VSportistsValstsMotoLaiks
1.Andrea DoviciozoItālijaDucati24'03.408
2.Alekss RinssSpānijaSuzuki+2.750
3.Aleikss EspargaroSpānijaAprilia+7.406
4.Mišele PirroItālijaDucati+8.647
5.Dani PedrosaSpānijaHonda+13.351
6.Takaki NakagamaJapānaHonda+32.288
7.Juhans ZarkuFrancijaYamaha+32.806
8.Bredlijs SmitsLielbritānijaKTM+33.111
9.Stafens BredlsVācijaHonda+36.376
10.Hafizs ŠarinsMalaizijaYamaha+37.198
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-18 22:04, pirms 5 gadiem
Nespēju noticēt savām acīm!!!...rakstā ne reizi nav pieminēts kvalifikācijas uzvarētājs!!Absurds!