Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Trešo gadu pēc kārtas Nāciju kausu motokrosā izcīna Francija

Trešo gadu pēc kārtas Nāciju kausu motokrosā izcīna Francija
Trīs ātrākās izlases
Foto: mxgp.com

Svētdien Itālijā tika aizvadīts Nāciju kauss motokrosā, kurā trešo gadu pēc kārtas uzvaru svinēja Francijas izlase. Diemžēl Latvijas izlase piedzīvoja vairākas neveiksmes un, startējot B finālā, nespēja nopelnīt vietu A finālā.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlase sestdien kvalifikācijā palika pirmā aiz strīpas, kas nozīmēja to, ka mūsējiem būs jāstartē B finālā. Diemžēl mūsējiem B fināls nebija veiksmīgs. Kārlis Sabulis nestartēja, jo sestdien guva nopietnu pleca traumu. Dāvis Ivanovs un Toms Macuks cīnījās līdz pēdējam, bet vienam neizturēja motocikls, bet otrs trīs minūtes pirms B fināla beigām nokrita un arī izstājās.

Tikmēr sīvas cīņas par uzvaru Nāciju kausā izvērtās starp lielajām izlasēm. Pirmajā braucienā (MXGP + MX2) triumfēja francūzis Romēns Febrs, aiz sevis atstājot itāli Antoni Kairolī un beļģi Kevinu Strajbosu. Pēc starta Febrs bija tikai piektais, taču turpinājumā franču pilots bija ļoti ātrs, kas ļāva izcīnīt uzvaru.

Otrajā braucienā (MX2 + Open), izceļot startu, nepārspēts palika ASV braucējs Džeisons Andersons, kurš aiz sevis atstāja MX2 čempionu Džefriju Herlingsu, kurš pēc starta bija ceturtais. Trešajā vietā finišēja Gutjērs Paulins.

Trešajā izšķirošajā braucienā (MXGP + Open) uzvaru svinēja Herlings, kuram septiņas sekundes zaudēja mājinieks Kairolī. Trešajā vietā ierindojās beļģis Strajboss. Jāatzīmē, ka, tuvojoties brauciena beigām, ceturtajā vietā atradās ASV pārstāvis Kūpers Vebs. Ar šo vietu pietiktu, lai ASV izcīnītu Nāciju kausu, taču priekšpēdējā aplī Vebs, cīnoties ar Febru, piedzīvoja kritienu un atkrita uz desmito vietu, kurā viņš arī finišēja. Jāatzīmē, ka, ja nebūtu šī kritiena un sportists finišētu ceturtajā vietā, Nāciju kausu izcīnītu ASV.

Līdz ar to dramatiskā cīņā Nācijas kausu izcīnīja Francijas izlase (29), kura tikai par vienu punktu apsteidza Nīderlandes izlasi (30). Trešie palika ASV, kuriem 33 punkti. Devītie palika igauņi (93), bet 19.vietā ierindojās Lietuvieši. Latvijas izlasei 32.vieta 38 komandu konkurencē.

Šī bija trešā reize pēc kārtas, kad Nāciju kausu izcīna Francijas izlase. Pirmo reizi Francija Nāciju kausu izcīnīja 2001.gadā. Pēc tam vairākus gadus bija pauze, līdz 2014.gadā Ķegumā atkal tika izcīnīts Nāciju kauss. 2015.gadā Francija par diviem punktiem apsteidza ASV, bet šogad par diviem punktiem tika apsteigt Nīderlande.

Nāciju kausa rezultāti:

V.ValstsPunkti
1.Francija29
2.Nīderlande30
3.ASV33
4.Beļģija36
5.Itālija44
...
9.Igaunija93
19.Lietuva158
32.Latvija-

Izmantotie resursi:
Home | MXGP

     [+] [-]

, 2016-09-26 09:32, pirms 8 gadiem
Frančiem ļooti noveicās..

  -1 [+] [-]

, 2016-09-26 11:15, pirms 8 gadiem
raivis77 rakstīja: Frančiem ļooti noveicās..
Veicās stiprākajiem