Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP čempions Herlingss atgriežas uz motocikla

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP čempions Herlingss atgriežas uz motocikla
Džefrijs Herlingss. Foto: KTM Images

Īsi pirms sezonas sākuma traumu guvušais motokrosa braucējs Džefrijs Herlingss beidzot atsācis treniņus uz motocikla, turklāt sacīkstēs cer atgriezties jau nākamajā pasaules čempionāta posmā.

"Red Bull KTM Factory Racing" komandas braucējs janvāra beigās treniņā krita no motocikla un lauza pēdu, kā rezultātā nevarēja piedalīties pirmajos četros MXGP posmos. Pa to laiku viņa komandas biedrs Antonio Kairoli izcīnījis jau 191 punktu un spraigi cīnās par titulu ar "Team HRC" rūpnīcas sportistu Timu Gajseru, kurš šobrīd no viņa atpaliek 16 punktus.

Jau kādu laiku Herlingss aktīvi aizvada treniņus uz kalnu velosipēda, bet šonedēļ viņa plānos sēšanās uz enduro motocikla. Atgriešanos pie ierastā ritma holandietis veic piesardzīgi, neko nesasteidzot, bet šobrīd zināms, ka viņš cer būt uz starta jau nākamajā pasaules motokrosa čempionāta posmā, kas 11. un 12. maijā risināsies Itālijā, Mantovas trasē. Vai veselība to patiešām atļaus, vēl pāragri spriest.

Tāpat tika baumots, ka Herlingss šo sezonu varētu aizvadīt Amerikas čempionātā, kas sākas vēlāk, tomēr tas nenotika. Sportists skaidro, ka patiesi gribējis stāties uz starta ASV, taču komanda to nav atļāvusi.

"Es gribēju braukt, bet, ja kaut kas notiktu ar Antonio, nebūtu neviena, kas startētu MXGP, kamēr Amerikā mēs būtu trīs komandas biedri," saka Herlingss. "Līdz ar to "KTM" to neuzskatīja par variantu, lai gan tas būtu mans sapnis, startēt Amerikā. Es pat teiktu, ka tā bija mūža izdevība, turklāt man tur būtu jāpavada tikai trīs mēneši. Es biju tam gatavs, bet man ir līgums par startēšanu MXGP, līdz ar to tas nevarēja īstenoties."

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro