Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šileika izcīna pirmos punktus, Sabulim sezonas sākums neveiksmīgs

Juris Grīns
Juris Grīns

Šileika izcīna pirmos punktus, Sabulim sezonas sākums neveiksmīgs
Tomass Šileika
Foto: Niek Fotografie

Nedēļas nogalē Spānijā norisinājās Eiropas motokrosa čempionāta pirmā posma sacensības braucēju iecienītajā EMX250 klasē. Tomasam Šileikam izdevās tikt pie pirmajiem punktiem, kamēr Kārlim Sabulim cīņa beidzās vēl pirms finālbraucieniem.

"MX Moduls" komandu pārstāvošais Sabulis šogad saņem atbalstu no "Yamaha" rūpnīcas un sportists pirms sezonas uzstādīja mērķi cīnīties par augstākajām vietām. "Redsand" trasē to īstenot vēl neizdevās, jo Sabuļa motociklam bija tehniskas problēmas, kas liedza uzstādīt labu rezultātu.

Kvalifikācijā otrajā grupā Sabulis palika 16. pozīcijā starp 37 braucējiem, bet pēdējās cerības kvalifikācijas sacīkstēs izstājās, paliekot pēdējā, 36. pozīcijā. Līdz ar to viņš netika pielaists finālbraucieniem.

"Diemžēl bija problēmas ar motocikla elektroniku," sociālajos tīklos informē "MX Moduls" komanda. "Tādēļ nebija iespējams uzrādīt labu sniegumu un tikt pie starta barjeras finālā."

Tikmēr vācu komandas "WZ Racing" pārstāvis Šileika, kurš startēja ar "KTM" markas motociklu, kvalifikācijas otrajā grupā uzstādīja augsto astoto rezultātu, uzreiz tiekot pie atļaujas startēt finālbraucienos. Pirmais no tiem gan bija neveiksmīgs, jo jau pašā sākumā Šileika krita un izstājās, toties otrajā braucienā padevās ļoti stabils sniegums visu 14 apļu garumā un tika gūta desmitā vieta, izcīnot 11 punktus. Posma summā EMX250 klasē Šileika ieņēma 16. pozīciju.

"Biju pirmajā pieciniekā, kad pirmajā līkumā manā priekšā pamatīgi krita viens no konkurentiem, bet es nespēju izvairīties no viņa motocikla, arī piedzīvoju kritienu un bija jāizstājas," stāsta Šileika. "Otrajā braucienā padevās solīds starts, visu braucienu turējos kopā ar citiem un finišēju desmitais, ar ko esmu ļoti apmierināts."

Sportists arī atklāj, ka kāds viņam Eiropas čempionāta posma laikā nozadzis sacīkšu zābakus.

Par uzvarētāju EMX250 vērtējumā kļuva francūzis Pjērs Gupilons ("Kawasaki"), kurš gan nefinišēja pirmais nevienā no finālbraucieniem. Otrajā vietā ierindojās viņa tautietis Toms Vialle ("Husqvarna"), bet trešo vietu ieņēma brits Mels Pokoks ("Husqvarna").