Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Ja godīgi, tad tik labu sezonas sākumu tiešām negaidīju"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonass: "Ja godīgi, tad tik labu sezonas sākumu tiešām negaidīju"
Pauls Jonass
Foto: Ray Archer, KTM images

"Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru abos braucienos Spānijā notikušajā pasaules motokrosa čempionāta trešajā posmā, līdz ar to latvietim izdevies triumfēt jau trešajā "Grand Prix" izcīņā pēc kārtas.

Lai arī pēc iepriekšējā posma, kas notika Valkensvārdē, pagāja tikai nedēļa, jau šonedēļ sportistiem bija jādodas cīņā Spānijā. Protams, tas prasa lielu fizisko slodzi. Jautāts, kā Pauls pavadīja aizvadīto nedēļu, sportists atzina, ka galvenais bija atjaunoties, taču, protams, nedrīkstēja aizmirst par treniņiem.

“Pagājušais posms, kas notika smilšu trasē, bija fiziski smags, tāpēc pirmdien un otrdien aizvadīju vieglu fizisko treniņu un masāžas, lai atjaunotos. Trešdien un ceturtdien turpināju trenēties gan fiziski, gan arī pabraucu ar mocīti, bet piektdien jau lidoju uz Spāniju. Nedēļa pagāja ātri, tāpēc mēģināju sevi uzturēt tonusā, jo, kad ir posms pēc posma, tu formai neko daudz pielikt klāt nevari. Tagad, kad šonedēļ būs brīva nedēļas nogale, tad gan vairāk piestrādāšu pie fiziskā,” sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' stāsta Pauls Jonass.

Tāpat kā iepriekšējos posmos, arī Spānijā Pauls sacīkstes aizvadīja stabili, kontrolējot braucienu no sākuma līdz beigām. “Sestdien aizritēja labi, jo kvalifikācijā izdevās izcīnīt uzvaru. Arī svētdien abi braucieni izdevās labi, jo fiziski jutos ļoti labi. No sirds izbaudīju sacensības, kas atspoguļojās arī sniegumā, kas ļāva uzvarēt. Abos braucienos man cieši sekoja konkurenti, taču tas man deva papildus stimulu braukt vēl ātrāk, jo atlaist nevarēja. Kontrolējot braucienus, nosargāju uzvaras,” turpina sportists, kurš jau pirmdien dosies atpakaļ uz Beļģiju, lai turpinātu strādāt un gatavoties Itālijas posmam.

"Red Bull KTM Factory Racing" braucējs atzina, ka tik labu sezonas sākumu viņš nebija gaidījis. “Ja godīgi, tad tik labu sezonas sākumu tiešām negaidīju, bet patīkami, ka smagais ieguldītais darbs atmaksājas un dod augļus. Taču ir jāturpina strādāt tālāk, lai noturētu šo līmeni un lai uzvaru skaits turpinātos.”

Lai arī uz Lieldienām sportists nedosies uz Latviju pie ģimenes, šoreiz Jonasa ģimene dosies ciemos pie Paula. “Uz mājām netikšu, bet šoreiz mana ģimene uz svētkiem atbrauks pie manis, tāpēc pēc ilgiem laikiem izbaudīšu laiku ar savu ģimeni, kas noteikti man dos papildus spēku un enerģiju nākamajiem posmiem,” nobeidz Jonass, kurš šobrīd ar 150 punktiem ir līderis MX2 klasē.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 12:15, pirms 6 gadiem
Ja godīgi, esi baigais malacis!
Lai veicās!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-26 15:31, pirms 6 gadiem
Jonass - monstrs ! Tādu mums tuvakajos 20 gados nebūs ! Malacis !