Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess paliek ar "Honda"; ko darīs Rosi un pārējie?

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess paliek ar "Honda"; ko darīs Rosi un pārējie?
Marks Markess
Foto: Repsol Honda

Pašreizējais "MotoGP" pasaules čempions Marks Markess uz divām sezonām pagarinājis līgumu ar "Honda" rūpnīcas komandu, apņemoties tās sastāvā startēt vismaz līdz 2020. gada beigām.

Nav noslēpums, ka interesi par 25 gadus veco Markesu izrādīja arī citas komandas, taču spāņu motosportists nolēma palikt uzticīgs "Honda" vienībai, kuras sastāvā 2013. gadā debitēja "MotoGP" klasē. Neoficiāli jau testos bija zināms, ka Markess ir tuvu tam, lai kontraktu pagarinātu.

Markess kļuvis tikai par otro no vadošajiem braucējiem, kuriem uz 2019. gadu jau ir līgums. Kā zināms, vienošanos ar "Yamaha" uz nākamo gadu ir spēkā Maverikam Vinjalesam.

Piecu sezonu laikā Markess "MotoGP" klasē par čempionu kļuvis jau četras reizes, kā arī uzvarējis 35 sacīkstēs no 90.

Paredzams, ka vēl vismaz uz vienu gadu līgumu ar "Yamaha" pagarinās Valentino Rosi, tāpat tiek ziņots, ka "Ducati" sastāvā arī 2019. gadā visticamāk turpinās startēt gan Andreā Doviciozo, gan Horhe Lorenso.

Nekādas skaidrības nav vienīgi par Markesa komandas biedru Daniju Pedrozu, kurš "Honda" vienībā brauc kopš 2006. gada. Viņš pats nesen notikušajos testos atzina, ka var tikt pie jauna līguma tikai tad, ja būs pietiekoši ātrs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...