Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu braucējiem piecas godalgotās vietas Baltijas motošosejas čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu braucējiem piecas godalgotās vietas Baltijas motošosejas čempionātā
Foto: Dace Teibe

Aizvadītajās brīvdienās "Porsche Ring" trasē, Igaunijā tika aizvadīts Baltijas un Latvijas motošosejas čempionāta pirmais posms, kas mūsu sportistiem rezultējās ar piecām goda pjedestāla vietām. Sestdien visas dienas garumā tika aizvadīti treniņbraucieni, tomēr kā atzina sportisti, tajos esot bijis grūti iebraukties, jo bija auksts, stiprs vējš un brīžiem lija arī lietus. Savukārt pati sacensību diena tika lutināta ar siltu un saulainu laiku.

Kopumā uz starta stājās turpat 100 dalībnieki, no kuriem 18 bija Latvijas sportisti.

Viskuplāk pārstāvētā bija B1200 klase, kur uz starta stājās 21 braucējs. Trešo un ceturto starta pozīciju ieņēma mūsu pašmāju sportisti no “Road Racing Riga” – Kristaps Grietiņš un Māris Grīviņš.

Jāteic, ka Kristaps parādīja ļoti skaistu atgriešanos motošosejā pēc vairāku gadu pārtraukuma. Jau pašā sacensību sākumā viņš pārliecinoši izrāvās vadībā, tikai pirmspēdējā aplī Jarmo Kivi no Igaunijas izdevās apsteigt Kristapu. Un šādi viņi arī šķērsoja finiša līniju – pirmais Jarmo, otrais Kristaps. Diemžēl, par cik Kristaps bija veicis apdzīšanas manevru zem dzeltenajiem karogiem, viņam tika piespriests divdesmit sekunžu sods, kā rezultātā viņš ieņēma sesto vietu, ļaujot pakāpties par pozīciju augstāk savam komandas biedram Mārim Grīviņam, kurš bija finišējis kā trešais.

”Protams būtu vairāk priecīgs, ja mēs būtu divi no mūsu komandas uz pjedestāla,” stāsta Māris, atzīstot, ka šīs esot bijušas vienas no viņa labākajām sacensībām, ”pagājušā gadā es jau startēju B1200 klasē un tā bija ļoti laba mācību sezona. Šogad konkurence milzīga, daudz un spēcīgu braucēju.” Par pašu braucienu Māris stāsta, ka uz beigām spēki esot sākuši izsīkt, bet redzot, ka arī priekšā braucošais braucējs sāk sagurt, viņš esot saņēmies un noķēris to.

Superstock 600 klasē piecpadsmit dalībnieku konkurencē skaistu un pārliecinošu uzvaru izcīnīja mūsu Gints Apinis (Motoaplis) saglabājot savu kvalifikācijā iegūto pirmo pozīciju, otrā vietā ierindojās soms Olli Konttinen, bet trešais palika Jonas Stankūnas no Lietuvas. Savukārt Superbike klasē pirmais finiša līniju šķērsoja lietuvietis Šarūnas Pladas, otrais Garijs Rožkalns (”Bruno Racing Team”), bet trešais Madis Vestel no Igaunijas. Labus rezultātus uzrādīja arī abi mūsu pārējie dalībnieki, kas startēja Superbike klasē – Sergejs Paņevins (”Motoaplis”) un Ivo Vinniņš (”SFRT Motorsports”) attiecīgi ieņemot sesto un septīto vietu.

Divdemit trīs dalībnieku konkurencē notika apvienotais C600 un C1000 klases brauciens, kurā divas trešās vietas izcīnīja divi sportisti no Latvijas. C1200 klasē Gatis Grosgalis (Privāti), bet C600 Alfrēds Lazdiņš (”SFRT Motorsports”).

”Sestdiena bija ļoti vējaina un treniņi grūti braucās, bet šodien smuki, silts asfalts. Vispār grūti, ļoti daudz kļūdas, bet beigās kaut kā izvilku to trešo vietu savā grupā,” stāsta Gatis Grosgalis.

Gandarīts par mūsu sportistu sasniegumiem ir arī LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs Rūdolfs Bergmanis:”Milzīgs prieks par latviešu sasniegumiem. Bija tiešām skatāmi, ātri un galvenais faktiski bez incidentiem vai ļoti sīkiem incidentiem, kas ir pats svarīgākais.”

Sacensību rezultāti: https://drive.google.com/drive/fold...

Latvijas čempionāta nākamais posms jau pēc pāris nedēļām 11.-12.jūnijā tepat Latvijā Biķerniekos.

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve