Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" lietus kvalifikācijā Japānā negaidīti triumfē Markess

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" lietus kvalifikācijā Japānā negaidīti triumfē Markess
Marks Markess. Foto: Motorsport.com

Titulētais spāņu motosportists Marks Markess šodien "MotoGP" posmā Japānā izcīnīja negaidītu uzvaru kvalifikācijas braucienos. Līdz ar to "Honda" komandu pārstāvošais braucējs ticis pie pirmās pole position pēdējo trīs gadu laikā.

Iepriekšējās "MotoGP" sacīkstēs Aragonas trasē Markess atgriezās pēc sešu posmu izlaišanas, jo bija nepieciešama ceturtā lielā operācija labajai rokai, ko sportists salauza 2020. gadā. Lai gan Markess šķita gatavs iesaistīties cīņā par augstākajām vietām, jau pirmajā aplī viņš izstājās ar bojātu motociklu pēc sadursmes ar vienu no sāncenšiem.

Kvalifikācijas sākums laikapstākļu dēļ tika atlikts, un galu galā cīņa par starta vietām norisinājās slapjā Motegi trasē. Markess uzrādīja labāko rezultātu, bet viņa tuvāko sekotāji bija Žoans Zarko un Breds Binders. Otrajā starta rindā rīt stāsies Maveriks Vinjaless, Horhe Martins un Aleikšs Espargaro, kamēr titula abi galvenie titula kandidāti zaudēja diezgan daudz. Fabio Kvartararo guva devīto vietu, bet Frančesko Banjaja ierindojās 12. pozīcijā.

Pēc tam, kad Aragonas trasē Kvartararo krita jau pirmajā aplī, bet Banjaja, pēc spraigas cīņas ar Enea Bastianini, guva otro vietu, viņam izdevies kopvērtējumā nonākt vairs tikai desmit punktu atstatumā.

Sacensību sākums Japānā svētdien plkst. 9:00 no rīta pēc Latvijas laika.