Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

'Husqvarna' braucējs Gvadanīni traumas dēļ izlaidīs MXGP sezonas sākumu

Juris Grīns
Juris Grīns

'Husqvarna' braucējs Gvadanīni traumas dēļ izlaidīs MXGP sezonas sākumu
Matija Gvadanīni. Foto: Nestaan Husqvarna Factory Racing

Treniņa laikā traumas guvis MXGP jaunais talants Matija Gvadanīni, līdz ar ko itāļu sportistam nāksies izlaist kā minimums pasaules motokrosa čempionāta pirmo posmu, kas jau pēc divām nedēļām norisināsies Argentīnā.

Gvadanīni jaunajai sezonai trenējās Francijas dienvidos, bet piedzīvoja kritienu un tika nogādāts vietējā slimnīcā. Tur atklājās, ka sportists lauzis lāpstiņu un savainojis apakšdelma mīkstos audus. Otrajā gadījumā bija nepieciešama arī neliela operācija, kas piektdien tika veiksmīgi veikta. Nervi un cīpslas neesot bojāti, līdz ar to roka pilnībā atlabs.

Tiesa gan, šobrīd vēl nevar prognozēt, cik ilgs laiks būs nepieciešams rehabilitācijai. Skaidrs, ka viņam nāksies izlaist vismaz pirmo MXGP posmu, kas 9. un 10. martā norisināsies Argentīnā. Otrais posms paredzēts divas nedēļas vēlāk.

Gvadanīni augstākais rezultāts MX2 klasē ir 2021. gadā sasniegtā ceturtā vieta. Pirmo, nepilno sezonu MXGP kategorijā viņš aizvadīja jau 2022. gadā, kad veica pusi no posmiem. Pirmā pilnā sezona bija plānota pērn "Red Bull Gas Gas Factory Racing" sastāvā, bet traumas dēļ atkal sanāca veikt tikai apmēram pusi no sacīkstēm. Neskatoties uz to, kopvērtējumā viņš guva 14. vietu un divreiz finišēja pirmajā trijniekā atsevišķos braucienos.

Šogad Gvadanīni pievienojies "Nestaan Husqvarna Factory Racing" rūpnīcas komandai un būs tās vienīgais braucējs MXGP klasē.

Izmantotie resursi:
gatedrop.com