Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markesu pēc smagā kritiena atkal piemeklē problēmas ar redzi

Juris Grīns
Juris Grīns

Markesu pēc smagā kritiena atkal piemeklē problēmas ar redzi
Marks Markess. Foto: Repsol Honda

Pēc pagājušās nedēļas nogalē Indonēzijā piedzīvotās smagās avārijas "MotoGP" čempionāta titulētākajam braucējam Markam Markesam atkal radušās problēmas ar redzi. Šobrīd vēl nav skaidri zināms, kā tas ietekmēs viņa turpmākos startus.

Markess pamatīgo kritienu jaunajā Mandalikas trasē piedzīvoja iesildīšanās treniņā pirms sacīkstēm, kad septītajā līkumā no motocikla tika uzmests gaisā un smagi piezemējās. Nācās doties uz slimnīcu, lai veiktu pārbaudes, būtiskas traumas konstatētas netika, taču sportists bija guvis smadzeņu satricinājumu, tādēļ startēt sacensībās nevarēja.

Kļuvis zināms, ka pēc šī kritiena "Honda" rūpnīcas braucējam atjaunojušās redzes problēmas, kā dēļ viņš jau bija spiests izlaist pagājušās sezonas pēdējos divus posmus. Pirmo reizi viņa karjera šī iemesla dēļ bija apdraudēta jau 2011. gadā, kad sportists traumēja aci kritienā Malaizijas posmā "Moto2" klasē.

Tagad problēma atkal sākusies, kad Markess jau lidojis prom no Indonēzijas. Pēc ierašanās Barselonā viņš nekavējoties devies pie ārsta, kur viņam atkal bojātā redzes nerva dēļ konstatēta diplopija. Šoreiz tā gan neesot tik smagā formā kā pērn novembrī gūtā, kad sportists krita treniņa laikā.

Pagājušajā reizē viņam nācās atpūtas režīmā pavadīt trīs mēnešus, bet pagaidām nav zināms, uz cik ilgu laiku šoreiz vajadzēs ievērot miera režīmu. Katrā ziņā, ļoti iespējams, ka šonedēļ Argentīnas posmā seškārtējais "MotoGP" čempions piedalīties nevarēs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-03-23 20:34, pirms 3 gadiem
Kritiens smags un smadzeņu satricinājums nav joka lieta - diez vai ar to tiks galā līdz nedēļas nogalei. Riskēt pie šādām traumam neiesaka.