Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Fevrs: "Labi, ka Latvijā notiks trīs MXGP posmi, man patīk šī valsts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fevrs: "Labi, ka Latvijā notiks trīs MXGP posmi, man patīk šī valsts"
Romēns Fevrs un Klemēns Desāls. Foto: Monster Energy Kawasaki

"Monster Energy Kawasaki" komandas sportists Romēns Fevrs, kurš pērn Ķegumā izcīnīja otro vietu, ir priecīgs, ka šogad Latvijā notiks trīs pasaules motokrosa čempionāta posmi. Šī trase francūzim padodas labi, un tāpēc viņš cer uz augstiem rezultātiem.

Pirmais no trim Ķegumā plānotajiem MXGP posmiem notiks 9. augustā, bet pēc tam sacensības risināsies arī 12. augustā, kas būs trešdiena, un 16. augustā.

Pagājušajā gadā Latvijas MXGP sacīkstēs Fevrs, kurš tobrīd vēl pārstāvēja "Monster Energy Yamaha" rūpnīcas komandu, finišēja septītais un pirmais, kā rezultātā ieguva tādu pašu punktu skaitu kā uzvarētājs Tims Gajsers no "Team HRC", tomēr ierindojās otrajā vietā. 2015. gada pasaules čempionam šeit gluži labi klājies arī senāk - gan 2015., gan 2016. gadā viņš uzvarēja kādā no braucieniem.

Tas, ka sacensības vairāku mēnešu garumā nav notikušas, nākušas Fevram par labu, jo bija iespēja sadziedēt ceļgala savainojumu.

"Tagad man viss ir labi," stāsta Fevrs. "Veseļojos no traumas, un tās dēļ nevarēju piedalīties pirmajos divos pasaules čempionāta posmos. Biju sabēdājies par to, bet tagad esmu pilnībā vesels un varu braukt, cik nepieciešams. Kad nepiedalies sacīkstēs, cilvēki tevi aizmirst, bet man tas nerūp. Vienkārši gribu startēt ar jauno motociklu un saprast, ko varu paveikt. Šī gada čempionāts man nebūs viegls, jo divus posmus esmu izlaidis un nāksies atdot visus spēkus, lai tiktu pie uzvarām. Pēc trim nedēļām atkal būs sacīkstes, un gaidām tās ar nepacietību. Viss būs citādi, bet ir jāpielāgojas apstākļiem. Trīs posmi vienā trasē, tas ir labi, nebūs daudz jāceļo apkārt un varbūt pat varēsim aizvadīt testus starp sacensībām. Katrs posms notiks vienas dienas formātā, tāpēc šādi trīs posmi pēc kārtas ir iespējami. Man patīk Latvija. Pagājušajā gadā man pietrūka līdz uzvarai, lai gan nopelnīju tik pat punktus kā Gajsers. "

Otrs "Monster Energy Kawasaki" rūpnīcas braucējs Klemēns Desāls ar stabilu sniegumu pirmajos posmos nodrošinājis pagaidu ceturto pozīciju kopvērtējumā. Tieši Ķegumā beļģu veterāns 2009. gadā pirmo reizi uzvarēja kādā no braucieniem, toreiz iegūstot otro vietu posmā. Savukārt 2010. gadā viņš Latvijā jau izcīnīja uzvaru posma kopvērtējumā.

"Šīs sezonas kalendārs ir labs - viņi paveikuši lielu darbu, ņemot vērā to, ka situācija nav viegla," saka Desāls. "Ir jāsadarbojas ar valstīm, kur šīs sacensības ir iespējams sarīkot. Man šis laiks nav bijis viegls, jo vienmēr esmu teicis, ka man ir pieradums dzīvot ar adrenalīnu, bet tad pēkšņi vairs tādas iespējas nebija. Sezonu sāku normāli, bet ir arī dažas lietas, pie kā jāpiestrādā. Man jāuzlabo savi starti. Ja tie nebūs labi, nevarēšu parādīt pietiekoši augstu sniegumu arī pārējā sacensību daļā. Bet pie tā jau tiek strādāts."

Izmantotie resursi:
mxgp.com