Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rosi: "Pjedestāls pierāda, ka neesmu par vecu, lai brauktu sacīkstēs"

Rosi: "Pjedestāls pierāda, ka neesmu par vecu, lai brauktu sacīkstēs"
Kataras posma uzvarētājs Doviciozo un Rosi
Foto: imago/Xinhua/Scanpix

Valentino Rosi izteicies, ka gūtā trešā vieta Kataras "MotoGP" posmā pierāda viņa varēšanu arī 39 gadu vecumā sacensties augstākajā līmenī un parāda, kādēļ viņš nesen noslēdza līgumu ar "Yamaha" komandu uz 2019. un 2020. gadu.

Šīs sezonas pirmajā posmā Lusailas trasē kvalificējies astotajā vietā, septiņkārtējais "MotoGP" čempions Rosi sacensībās izrādījās pretendents uz uzvaru, beigās tomēr atzīstot Andreā Doviciozo un Marka Markesa pārspēku, lai gan finišā konkurentiem zaudēja pavisam nedaudz.

Kaut gan uzturēt sevi labākajā formā šajā vecumā vairs neesot tik viegli kā agrāk, Rosi atzīst, ka Katarā gūtais rezultāts daudz ko pierāda.

"Lai gan es par to nedomāju, tagad, kad parādās ziņas par līguma pagarināšanu, vienmēr atradīsies kāds, kurš teiks, ka esmu par vecu," atzīst Rosi. "Tomēr svarīgākais ir tas, kas notiek trasē. Es domāju, ka tas ir svarīgākais, jo zinu, ka spēju būt ātrs. Lielākā problēma, kad kļūsti vecs, ir fiziskā kondīcija, bet es zinu, ka, ja trenēšos vēl smagāk nekā pirms desmit gadiem, varu būt ātrs līdz pašām beigām."

Lai gan Maveriks Vinjaless nepretendēja uz uzvaru Katarā, Rosi uzskata, ka "Yamaha" komanda ir spējusi kļūt ātrāka nekā pagājušās sezonas beigās, kad nereti rūpnīcas braucējus izkonkurēja satelītvienības "Tech 3" pārstāvis Johans Zarko.

"Mums nedaudz pietrūka, lai varētu cīnīties par uzvaru, bet sezona iesākusies labi," saka Rosi. "Pagājušajā gadā, kad kāpu uz pjedestāla, pats nesapratu, kā līdz tam nonācu. Šobrīd paredzu, ka sezonu būs laba. Arī "Honda" un "Ducati" komandām pērn sākumā bija problēmas, bet no sezonas vidus viņi bija tiešām spēcīgi, tādēļ domāju, ka esam spēruši soli uz priekšu. Šī gada galvenais mērķis ir nepiedzīvot tādas sacensības kā pagājušajā gadā Heresā un Barselonā, kad visu nedēļas nogali nesapratām neko. Atsevišķās jomās šobrīd atpaliekam, bet vienmēr varam darīt visu, lai būtu konkurētspējīgi."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


, 2018-03-21 23:03, pirms 6 gadiem
Būtu priecīgi, ja Rossi kļūtu atkal par čempionu.
Foto: WSC

Kārlis Neija Polijā izcīna 8. vietu

Pagājušajā nedēļas nogalē, 15. un 16. jūnijā Polijā, Gdaņskā, norisinājās Eiropas čempionāta ceturtais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Matīss Palēvics (“Q Team Liepāja”) un Kārlis Lizanders (“Saldus motoklubs”).
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: MXGP
5

Oficiāli: Kārlis Alberts Reišulis atlikušo sezonu brauks MX2 klasē

Šodien ''Yamaha'' komanda paziņojusi, ka tās rūpnīcas vienībā atlikušo sezonu MX2 klasē aizvadīs latvietis Kārlis Alberts Reišulis, kurš līdz posmam Itālijā startēja EMX250 klasē.
Foto: WSC

Lielbārži: "Neizsakāms prieks un lepnums par tik lielu fanu daudzumu"

Iepriekšējā nedēļas nogalē, 15. un 16. jūnijā, Polijā, Gdaņskā norisinājās pasaules čempionāta piektais posms blakusvāģu motokrosā, kurā pārliecinošu uzvaru savu atbalstītāju priekšā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis.