Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļu Lielbāržu blakusvāģu ekipāža Nīderlandes motokrosā piedzīvo divus kritienus

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļu Lielbāržu blakusvāģu ekipāža Nīderlandes motokrosā piedzīvo divus kritienus
Brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: Luc Driesen

Jauno un talantīgo Latvijas blakusvāģu motokrosa braucēju Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāža nedēļas nogalē bija devusies uz pasaules čempionāta pēdējā posma norises vietu Nīderlandē, kur aizvadīja nacionāla mēroga sacensības.

Startēt nacionālajā blakusvāģu motokrosā Osas trasē bija ieradušās gandrīz četri desmiti ekipāžu, tostarp brāļi Lielbrāži, kuri šobrīd šajā motosporta disciplīnā ir Latvijas galvenās nākotnes cerības.

Diemžēl kvalifikācijā nācās palikt bez rezultāta, jo motociklam radās motora defekts, kas tika novērts, lai varētu piedalīties finālbraucienos. Ņemot vērā, ka nācās palikt 38. pozīcijā, bija jāstartē no trešās rindas. Pirmajā braucienā tika piedzīvots kritiens, bet izdevās aizcīnīties līdz desmitajai vietai, otrajā braucienā kritiens pirmajā aplī, kā dēļ nācās atkrist uz beigām, bet finišā brāļi Lielbārži ierindojās 15. vietā. Sacensību summā mūsējiem 12. vieta.

Jau vēstījām, ka pasaules čempionāta noslēdzošajā posmā uzvarēja un par 2021. gada čempioniem kļuva Etjēns Bakss un Nikolā Musē. Igauņa Gerta Gordejeva un latvieša Kaspara Stupeļa duets trīs braucienu summā sasniedza 11. vietu, un arī sezonas kopvērtējumā, izlaižot pirmo no četriem posmiem, šai ekipāžai 11. pozīcija, turklāt tikai trīs punktu pietrūka līdz "Top 10".