Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielbāržiem sestā vieta pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lielbāržiem sestā vieta pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām posmā
Brāļu Lielbārži ekipāža. Foto: WSC

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Beļģijā izcīnīja sesto vietu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām posmā.

16 gadus vecie brāļi dienu iepriekš kvalifikācijā savā braucienā ierindojās piektajā pozīcijā 14 ekipāžu konkurencē.

Sacensību pirmajā braucienā Latvijas ekipāža finišēja sestā, atpaliekot no brauciena uzvarētājiem nīderlandieša Etjēna Baksa un čeha Ondržeja Čermāka apmēram pusotru minūti.

Savukārt otrajā braucienā brāļi Lielbārži finišēja septītajā pozīcijā, kamēr pirmie atkal bija Bakss un Čermāks. Otrajā braucienā Latvijas ekipāža atpalika no uzvarētājiem nepilnas divas minūtes.

Posma kopvērtējumā pārliecinošu pirmo vietu ieņēma Bakss/Čermāks, nopelnot 50 punktus, bet Lielbārži tika pie 29 punktiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ar 312 punktiem ieņem Beļģijas braucējs Marvins Vanlušens ar kantētāju Nikolā Musē no Francijas, otrie ar 287 Bakss un Čermāks, bet labāko trijnieku noslēdz nīderlandieši Hermanss un van den Bogārts ar 260 punktiem.

Latvieši ar 172 punktiem ieņem septīto vietu.

Pasaules čempionāta trešais posms Čehijā tika atcelts, jo pirms pamatsacensībām veterānu sacīkstēs notika negadījums, kurā gāja bojā nīderlandietis Renā Boms.

Šosezon pasaules čempionātā kopā ar atcelto posmu Kramolīnā paredzēti 14 posmi.

     [+] [-]

, 2023-06-25 23:35, pirms 10 mēnešiem
Malači,būs pieredze,tad jau viss būs.