Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielbārži PČ blakusvāģu motokrosā uzvar arī sezonas otrajā posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lielbārži PČ blakusvāģu motokrosā uzvar arī sezonas otrajā posmā
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām otrajā posmā.

17 gadus vecie Lielbārži, kuri sezonas ievadā svinēja savu pirmo uzvaru karjerā, sestdien otrā posma kvalifikācijā bija otrie vienā no divām kvalifikācijas grupām.

Svētdien sacīkšu pirmajā braucienā latvieši pēc pieciem apļiem bija ceturtie un pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas, 11.aplī kļūstot par līderiem. Lielbārži pirmo vietu nosargāja, par 13 sekundēm pārspējot beļģa Marvina Vanlušena ekipāžu.

Otrajā braucienā latvieši vienubrīd pakāpās uz trešo pozīciju, taču vēlāk atkāpās uz ceturto vietu. Finišā Latvijas ekipāža trešās vietas ieguvējam Vanlušenam zaudēja nepilnu pusotru sekundi, uzvarēja brits Brets Vilkinsons, bet otrais bija nīderlandietis Kūns Hermanss.

Posma ieskaitē Lielbārži guva 43 punktus, par punktu mazāk bija Vanlušenam, bet par trīs punktiem mazāk - Hermansam.

Pēc diviem posmiem Lielbāržiem ir 98 punkti, Vilkinsonam - 85, bet Hermansam - 84.

Šī gada meistarsacīkstēs katras kvalifikācijas grupas piecas ātrākās ekipāžas izcīna papildu punktus sezonas kopvērtējumā.

Šosezon pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sacensību kalendārā plānoti desmit posmi.

Pērn pasaules čempionāta ekipāžām, aizvadot pirmo savu pilnvērtīgo sezonu, kopvērtējumā Daniels un Bruno Lielbārži ieņēma piekto vietu, bet par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-05-12 22:18, pirms 4 nedēļām
Vilemsens?
Serġis?

     [+] [-]

, 2024-05-12 23:11, pirms 4 nedēļām
Super!!!

     [+] [-]

, 2024-05-13 04:37, pirms 4 nedēļām
Sezona, negaidīti labi sākusies, tā turēt