Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motosportisti brāļi Lielbārži gaidāmajā Nāciju kausā tēmē uz goda pjedestālu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Motosportisti brāļi Lielbārži gaidāmajā Nāciju kausā tēmē uz goda pjedestālu
Brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Foto:Māris Stiprais

Šajā nedēļas nogalē Loketas trasē Čehijā norisināsies Nāciju kauss motokrosā blakusvāģiem, kurā piedalīsies arī mūsu duets Daniels un Bruno Lielbārži.

Jau iepriekšējā pasaules čempionāta sezonā mūsējie pārsteidza visus, kopvērtējumā ierindojoties 5. vietā. Šogad šo sniegumu izdevās ievērojami uzlabot, latviešu braucējiem piekāpjoties tikai Marvinam Vanlušenam un Glenam Jensenam no Beļģijas, tādējādi vien 18 gadu vecumā kļūstot par pasaules vicečempioniem.

Kā atzīst viens no brāļiem – Daniels –, sākotnējo sezonas uzstādījumu viņi izpildīja, taču sezonas gaitā tas nedaudz pamainījies: "Mēs tāpat esam priecīgi, jo sezonas mērķis bija iebraukt TOP 3, ko arī izpildījām. Bet jāteic, ka pēc pirmajiem diviem posmiem, kurus sanāca uzvarēt, tas pamainījās. Sezonas vidū mūsu veiksme varbūt nebija tik laba, bet tāpat – otrajā sezonā 2. vieta, par to esam pietiekami apmierināti."

Lielbārži svinēja panākumus trijos no pirmajiem pieciem posmiem, kas viņiem ļāva gozēties kopvērtējuma pašā spicē, taču tad sekoja neveiksmīgais Beļģijas posms, kurš beidzās jau pēc pirmajiem diviem braucieniem. Kopumā sezonas laikā mūsējiem uzvaras jau pieminētajos trīs posmos, kā arī vēl četras reizes sasniegts goda pjedestāls.

Pirms sezonas kulminācijas Daniels nenoliedz, ka ir uzkrāts diezgan liels nogurums, taču tas neliedz tēmēt uz augstu vietu Nāciju kausā. "Šogad citas valstis varbūt nav tik spēcīgas, jo daži braucēji jau beiguši braukt vai ir straumējušies. Tāpēc domāju, ka cerības šogad iebraukt TOP 3 ir lielākas nekā pagājušajā gadā. Tāpat kaut kādu veiksmīti vajadzēs, bet "uz papīra" tas noteikti ir iespējams," tā latviešu motosportists, kurš kopā ar brāli, Daideru duetu un Māri Rupeiku/Kasparu Liepiņu pagājušajā Nāciju kausā ierindojās uzreiz aiz labāko trijnieka.

Informāciju sagatavoja
Māris Bergs/LSM

     [+] [-]

, 07:07, pirms 12 minūtēm
Lielu veiksmi jums
Tikai tehnika, tehnika un tehnika...