Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess avārijā lauzis roku, arī Kračlovam nepieciešama operācija

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess avārijā lauzis roku, arī Kračlovam nepieciešama operācija
Marks Markess pēc negadījuma. Foto: motogp.com

Vairāki sportisti šajā nedēļas nogalē notikušā "MotoGP" sezonas atklāšanas posma laikā Heresas trasē piedzīvoja smagus kritienus. Pasaules čempions Marks Markess, kurš avarēja sacensību laikā, ir lauzis roku.

"Honda" komandas braucējam Markesam Spānijas "Grand Prix" sacensības izvērsās sarežģītas. Pašreizējam čempionam bija izdevies nonākt vadībā, kad ceturtajā līkumā izslīdēja motocikla priekša, tomēr viņš pamanījās nenokrist un izbrauca grants joslā, atkrītot uz 16. pozīciju. Uzrādot izcilu ātrumu, spānim izdevās aizcīnīties jau līdz trešajai pozīcijai, kad sekoja smags kritiens trešajā līkumā.

Pēc acīm redzami iespaidīgas piezemēšanās grants joslā Markesam bija nepieciešams nostiprināt kaklu un pēc tam viņš tika iecelts ātrās palīdzības mašīnā. "MotoGP" ārsts Anhels Čarte apstiprinājis, ka Markess ir lauzis labo roku un tiks nogādāts slimnīcā Barselonā, kur otrdien viņam veiks operāciju.

Šobrīd vēl nav skaidrības, vai Markess varēs startēt sezonas otrajā posmā, kas pēc nedēļas notiks turpat Heresā. Ja viņam sacīkstes nāksies izlaist, tā būs pirmā reize braucēja "MotoGP" karjerā, kad traumas dēļ nevar iziet uz starta. Pēdējo reizi sacensības viņam nācās izlaist 2011. gadā "Moto2" klasē, kad tika gūts acs savainojums.

Traumu guvis arī "LCR Honda" pārstāvis Kels Kračlovs, kurš krita svētdienas rītā notikušo iesildīšanās braucienu laikā astotajā līkumā. Britu sportists lauzis plaukstas locītavu un arī dosies uz Barselonu, kur viņam veiks operāciju. Tāpat Kračlovam konstatēts viegls smadzeņu satricinājums.

Tikmēr kvalifikācijā avarējušais Alekss Rinss no "Suzuki" vienības lūzumus nav guvis, taču sportistam konstatēta pleca trauma, kā arī ir savainoti muskuļi, tāpēc sacensībās ārsti spāņu motosportistam aizliedza startēt.

Izmantotie resursi:
2020 MotoGP World Championship - Official...