Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" posmā Indonēzijā braucējus sagaida mežonīgs karstums

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" posmā Indonēzijā braucējus sagaida mežonīgs karstums
Foto: motogp.com

Šonedēļ Indonēzijā tiks aizvadīts "MotoGP" pasaules čempionāta otrais posms. Vairāki braucēji jau pauduši bažas, ka ievērojamais karstums, kas šobrīd valda sacensību norises vietā, apstākļus padarīs neciešamus.

Pēdējo reizi Indonēzijā "MotoGP" čempionāta posms notika 1997. gadā, bet tagad šī valsts atgriezusies kalendārā. Sacīkstes tiks aizvadītas Lombokas salā, nesen uzceltajā Mandalikas ielu trasē. Ielu trase gan tā ir nosacīti - nākotnē paredzēts ļaut pa trasei paredzēto ceļu braukt arī publiskajam transportam, lai apkaimē uzcelto infrastruktūru, ieskaitot viesnīcas un atpūtas kompleksus, varētu ērti apmeklēt laikā, kad sacensības tur nenotiek.

Mandalikā jau notika pēdējie pirmssezonas testi, lai gan bija radušās problēmas ar trases segumu, kas pirms sacīkšu nedēļas nogales vēl pilnveidots. Tomēr svaigais asfalts nebūs vienīgais izaicinājums, ar ko šonedēļ saskarsies braucēji, jo īpašu satraukumu rada milzīgā tveice.

"Šī būs traka nedēļas nogale vairāku iemeslu dēļ, lai arī visiem apstākļi būs vienādi un katram pašam būs jātiek galā ar situācijām iespējami labākā veidā," sacīja "RNF Yamaha" komandas pārstāvis Andreā Doviciozo. "Tomēr tas, kas mūs sagaida šajās sacīkstēs, būs kaut kas nenormāls. Šī ir jauna trase, bet temperatūra būs tāda, kādu jūs pat nevarat iedomāties. Šodien, piemēram, ir praktiski neiespējami braukt - te ir vēl karstāks nekā Malaizijā."

"Aprilia" pārstāvis Aleikšs Espargaro atzīst: "Tiekoties ar inženieriem, šodien sacīju, ka jāizdara viss, lai motociklus iespējami labāk varētu atdzesēt. Kad ir ļoti karstas nedēļas nogales, procedūras tā veikšanai atšķiras, un nozīme ir daudzām mazām niansēm. Darīsim, ko varēsim, bet tie ir maza izmēra motori ar 300 zirgspēkiem, kas nozīmē, ka tiem nav viegli elpot. Nekad iepriekš neesmu pieredzējis tādu karstumu kā šodien Mandalikā - tas ir nenormāls, ārprātīgs karstums. Asfalts ir sakarsis līdz +65 grādiem, es neko tādu iepriekš neesmu redzējis. Motocikliem būs liela slodze, tāpat arī braucējiem. Pats par sevi varu teikt, ka vairāk trenēties, kā to daru es, nav iespējams, tāpēc daudz nesatraucos. Tad jau redzēsim, vai ar to pietiek, bet motociklam nebūs viegli. Kad ārā ir +45 grādi, tas jau kļūst bīstami gan tehnikai, gan braucējiem."

"MotoGP" sezona startēja ar posmu Katarā pirms divām nedēļām, kur pirmo uzvaru karjerā izcīnīja itāļu motosportists Enea Bastianīnī no "Gresini Ducati" vienības.

Indonēzijas posma starts "MotoGP" klasē paredzēts svētdien plkst. 9:00 no rīta pēc Latvijas laika.

MotoGP kopvērtējums pirms 2. posma:

VietaBraucējsKomandaPunkti
1.Enea BastianīnīGresini Ducati25
2Breds BindersKTM20
3.Pols EspargaroHonda16
4.Aleikšs EspargaroAprilia13
5.Marks MarkessHonda11
6.Žoans MirsSuzuki10
7.Alekss RinssSuzuki9
8.Johans ZarkoPramac Ducati8
9.Fabio KvartararoYamaha7
10.Takāki NakagamiLCR Honda6

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...