Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Valentino Rosi inficējas ar "Covid-19" un Aragonā nestartēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Valentino Rosi inficējas ar "Covid-19" un Aragonā nestartēs
Valentino Rosi. Foto: Motorsport.com

Titulētajam motosportistam Valentino Rosi ir konstatēta saslimšana ar "Covid-19", kā rezultātā viņš būs spiests izlaist šonedēļ Aragonā gaidāmo "MotoGP" pasaules čempionāta posmu, un visticamāk nevarēs piedalīties arī nedēļu vēlāk turpat gaidāmajās sacensībās.

"MotoGP" ieviesusi striktas prasības, lai maksimāli izvairītos no vīrusa izplatības, taču dažiem čempionātā iesaistītajiem tomēr sanācis inficēties. Viens no tiem ir "Moto2" klases braucējs Horhe Martins, kurš izlaida pagājušajā mēnesī Misano trasē notikušos divus posmus.

Rosi par saslimšanu ar "Covid-19" paziņojis savā "Instagram" kontā. Pēc ierašanās Aragonā, viņš no rīta pamodies ar sliktu pašsajūtu, pirmais veiktais tests izrādījies negatīvs, bet otrs atklājis slimības klātesamību.

"Diemžēl, no rīta pieceļoties, nejutos labi," sacīja Rosi. "Man "lauza" kaulus un bija gripai līdzīgi simptomi, tāpēc nekavējoties izsaucu ārstu, kurš divas reizes veica testu. Ātrais tests bija negatīvs, tāpat kā tests, ko veicu otrdien. Otrs tests, kura rezultātus saņēmu ap plkst. 16:00 pēcpusdienā, par nelaimi, bija pozitīvs. Esmu tik sarūgtināts, ka nevarēšu startēt sacīkstēs. Gribu būt optimists, bet paredzu, ka arī uz otrām Aragonā gaidāmajām sacīkstēm vēl nebūšu atveseļojies. Esmu nobēdājies un dusmīgs, jo darīju visu, lai ievērotu noteikto protokolu, turklāt, lai gan otrdien veiktais tests bija negatīvs, jau kopš ierašanās no Lemānas dzīvoju pašizolācijā."

Pirms nedēļas "Covid-19" vīruss tika konstatēts sešiem Rosi pārstāvētās "Yamaha" komandas darbiniekiem, kuri līdz ar to bija spiesti palikt Andorā.

Rosi šogad par titulu necīnās. Pēdējos trīs posmos viņš piedzīvojis izstāšanos un kopvērtējumā ieņem tikai 13. vietu. Tikai vienā no aizvadītajiem posmiem itālis kāpis uz pjedestāla, bet ne reizi nav uzvarējis.

Lai gan vienība vēl nav paziņojusi, vai Rosi vietā startēs kāds cits, iespēja varētu tikt dota komandas testu braucējam Horhem Lorenso.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...