Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Pēc pirmajām desmit minūtēm radās lielas grūtības"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Pēc pirmajām desmit minūtēm radās lielas grūtības"
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct Husqvarna

Pauls Jonass aizvadījis sarežģītu pasaules motokrosa čempionāta posmu Riolas Sardo trasē, abos finālbraucienos ierindojoties pirmā desmitnieka beigās. Sportists atzīst, ka starti izdevušies lieliski, ko nevarētu teikt par turpinājumu.

Pirmajā braucienā sākotnēji Jonass bija nokļuvis trešajā vietā, bet vēlāk zaudēja pozīciju pa pozīcijai, līdz finišu šķērsoja tikai devītais. Arī otrajā braucienā starts bija labs, bet vēlāk zaudēts ātrums un finišs tikai desmitajā vietā. "Standing Construct Husqvarna" komandas sportists neslēpj, ka ar Sardīnijā paveikto nav apmierināts.

"Starti bija liels pozitīvais šīs nedēļas nogales aspekts," atzīst Jonass. "Starti bija labi un vēl arī katra brauciena pirmās desmit minūtes nebija sliktas, bet pēc tam bija lielas grūtības. Šajā trasē nespēju panākt plūstošu braukšanu, katru braucienu sāku ar spēku un adrenalīnu. Esmu ļoti sarūgtināts, bet šonedēļ ieguldīšu darbu, lai atgrieztos spēcīgāks."

Negaidītu uzvaru Sardīnijas posmā guva Kalvins Vlānderens. Holandietis, kurš startē "Gebben Van Venrooy Yamaha" komandā, triumfēja abos braucienos, un tā viņam ir pirmā uzvara kādā no MXGP posmiem karjerā.

"Man trūkst vārdu," pēc finiša sacīja Vlānderens. "Šī bija perfekta nedēļas nogale. Biju pirmais katrā svarīgajā sesijā - kvalifikācijas treniņā, kvalifikācijas sacīkstē, kā arī pirmajā un otrajā finālbraucienā. Nezinu, ko sacīt. Tas ir gadu gadiem ieguldītā darba rezultāts. Tas ir tas, par ko biju sapņoji - uzvarēt MXGP klasē."

Sezonas līderis Tims Gajsers šoreiz aizvadīja ne to sekmīgāko posmu, jo nav juties labi. Pirmajā braucienā viņš gan bija otrais, bet otrajā sacīkstē finišēja vien 12. vietā.

"Tie nav rezultāti, ko šajā posmā cerēju iegūt, bet, jau dodoties uz startu, zināju, ka būs grūtības," skaidro "Team HRC" rūpnīcas braucējs. "Nepavisam nejutos labi, bet šādā temperatūrā un uz tik sarežģīta seguma man būtu jābūt vislabākajā formā, lai sacenstos. Pirmajā braucienā otro reizi šogad izcēlu startu un kontrolēju visu, taču dažus apļus pirms finiša mana enerģija bija galā, un nācās atkāpties uz otro vietu. Diemžēl otrajā braucienā nebija tik labs starts, lai gan jutu, ka ātrumu varu turēt un iegūt pozīcijas. Kritu, kad atrados sestajā vietā un nonācu 12. vietā. Tā arī finišēju, čempionātā zaudējot ne pārāk daudz punktus."

Pēc viena posma pārtraukuma trasē atgriezās Horhe Prado, un "Red Bull GasGas" vienības pārstāvis šajā reizē divu braucienu usmmā ieņēma otro vietu. Trešais bija Glens Koldenhofs no "Yamaha" nometnes.

MXGP kopvērtējums pēc 8. posma:

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersHonda367
2.Maksims RenoYamaha288
3.Džeremijs SīversYamaha264
4.Horhe PradoGasGas260
5.Glens KoldenhofsYamaha234
6.Rubens FernandessHonda213
7.Braiens BogerssHusqvarna205
8.Džeremijs van HorebīksBeta189
9.Kalvins VlānderensYamaha178
10.Pauls JonassHusqvarna172