Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Trokšņa dēļ varētu nākties slēgt leģendāro Lommelas motokrosa trasi

Juris Grīns
Juris Grīns

Trokšņa dēļ varētu nākties slēgt leģendāro Lommelas motokrosa trasi
Lommelas trase. Foto: mxgp.com

Lai gan Beļģijā esošā Lommelas trase ir viena no populārākajām motokrosa trasēm Eiropā, jau nākošmēnes to varētu nākties slēgt.

Savā ziņā Lommelu var nodēvēt pat par Eiropas motokrosa centru, ņemot vērā, ka šajā vietā bāzējas daudzas pasaules čempionāta komandas. Savukārt pati trasi kļuvusi leģendāra daudzo tur notikušo sacīkšu dēļ, kā arī uzskatāma par vienu no grūtākajām visā pasaulē. Ilgus gadus Lommelā norisinājušās arī MXGP sacensības.

Tomēr tagad trases turpmākā pastāvēšana ir apdraudēta paaugstinātā trokšņu līmeņa dēļ.

"Ja nosacījumi netiks atviegloti, mūsu trase no 1. janvāra būs slēgta," intervijā medijam "hbvl.be" atzina trases vadītājs Jāks Vanvelthovens.

Arī nākamgad Lommelā plānots aizvadīt pasaules motokrosa čempionāta posmu, kas paredzēts 27. un 28. jūlijā. Savukārt līgums par MXGP uzņemšanu šai trasei ir līdz 2026. gadam.

"Ir iespējams pieteikties atsevišķai atļaujai rīkot sacīkstes, līdz ar to principā tā nav problēma," skaidro Vanvelthovens. "Bet Lommela ir kas vairāk par pasaules čempionāta norises vietu. Lommela ir Eiropas motokrosa sirds. Un tā tam ir jāpaliek. Tiek smagi strādāts, lai ierobežotu trokšņu līmeni. Tāpēc es lūdzu, lai mums tiktu dots vēl gads vai divi."

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...

  +1 [+] [-]

, 2023-12-15 12:13, pirms 7 mēnešiem
Vēl viens Kandavas variants. Ko tur daudz var izdarīt? Būvēt ap trasi 6 metrīgu žogu?

     [+] [-]

, 2023-12-16 09:51, pirms 7 mēnešiem
atraduši baigo troksni,he!uz ielas mopēds ar "tjūninga"izpūtēju 10x lielāku troksni rada.sa.isušies tie dabas draugi,aiz neko darīt čakarējas klāt labām lietām,iztrenkāt to dīkdieņu baru,lai iet strādāt nevis traucēt citiem dzīvot un baudīt motokrosu.