Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielas izmaiņas "Yamaha" rūpnīcas MXGP un MX2 komandās

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielas izmaiņas "Yamaha" rūpnīcas MXGP un MX2 komandās
Foto: mxgp.com

"Yamaha" rūpnīca paziņojusi par gaidāmajām izmaiņām pirms 2024. gada motokrosa sezonas, apstiprinot arī komandas sastāvu MXGP. Vietu saglabājis Maksims Reno, bet viņam pievienosies Kalvins Vlānderens un Jago Gērtss.

Izmaiņas notikušas ne tikai braucēju sastāvā. Ir izbeigta trīs gadus ilgušā sadarbība ar "Wilvo" komandu, kas turpmāk MXGP klasē rūpēsies par "Fantic" rūpnīcas gaitām. Līdz ar to līdzšinējais "Yamaha" rūpnīcas komandas braucējs Glens Koldenhofs nākamgad startēs ar "Fantic" motociklu, tāpat kā Roans van de Mūsdijks, kurš līdz šim pārstāvēja "Nestaan Husqvarna" fabrikas komandu MX2 klasē.

No nākamās sezonas "Monster Energy Yamaha Factory MXGP" komanda bāzēsies Genkā, Beļģijā, bet to vadīs Hanss Korverss, kuram tas būs kopumā jau 28. darba gads rūpnīcas paspārnē. Tā kā Džeremijs Sīvers devies uz "Kawasaki" nometni, sastāvā no līdzšinējās trijotnes palicis tikai Maksims Reno. Nākamgad MXGP klasē viņam pievienosies Kalvins Vlānderens, kurš iepriekš startēja "Yamaha" satelītkomandā "Gebben Van Venrooy Racing", šo sezonu pabeidzot augstajā sestajā vietā. Tikmēr uz MXGP klasi pāriet viens no vadošajiem MX2 braucējiem Jago Gērtss, kurš jau līdz šim bija "Yamaha" rūpnīcas braucējs.

Plašas izmaiņas arī MX2 klasē. Turpmāk "Yamaha" rūpnīcas komanda būs "Hutten Metaal Yamaha", kas līdz šim startēja Eiropas čempionāta EMX250 klasē, bet tagad spērusi soli uz pasaules čempionātu un pārtapusi par "Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team". Viens no tās braucējiem šogad bija Kārlis Alberts Reišulis. MX2 klasē rūpnīcas vienību arī nākamgad pārstāvēs Tibo Benistāns un Riks Elzinga, bet viņiem pievienosies šī gada EMX250 čempions Andreā Bonakorsi.

Izmantotie resursi:
Yamaha Racing

     [+] [-]

, 2023-10-16 01:34, pirms 9 mēnešiem
Nesekoju līdzi rūpnīcu un komandu rokādēm, tāpēc pavaicāšu ekspertiem, ko šie manevri nozīmē mūsu sportistiem? Paldies!

     [+] [-]

, 2023-10-16 14:51, pirms 9 mēnešiem
abiem brāļiem Reišuļiem būs jauna komanda EMX250 klasē-būs jāiejūtas jaunā kolektīvā,apstākļos,darba stilā.bet pa lielam jau nekas diži no tā nemainās,galvenais,ka paliek Yamaha rūpnīcas atbalsts.)