Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rīgā atkal notiks pasaules čempionāts moto frīstailā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rīgā atkal notiks pasaules čempionāts moto frīstailā
Foto: hamburg.de

Ar jauniem trikiem 2016. gada 15. oktobrī "Arēnā Rīga" atgriezīsies pasaules čempionāta moto frīstailā Latvijas "Grand Prix" izcīņa.

Moto frīstails ir samērā jauns motosporta veids un šobrīd tas attīstās ļoti strauji gan popularitātes, gan braucēju sagatavotības ziņā. Motosportistu triki lēcienos gaisā parastam skatītājam liek aizrauties elpai un ir tik ekstrēmi, ka brīžiem ir grūti noticēt redzētajam. Šī iemesla dēļ pasaules čempionāta moto frīstailā posmi "Arēnā Rīga" pulcē vairāk nekā 6000 apmeklētāju, jo skatītājus priecē gan sportiskā cīņa, gan sportistu ekstrēmie lidojumi ar šova elementiem.

Pasaules čempionāts moto frīstailā tradicionāli norisinās deviņu līdz desmit posmu izcīņā, no kuriem viens posms 2016. gada 15. oktobrī notiks Rīgā. Katrā posmā sportisti sacenšas gan par uzvaru "Grand Prix", gan arī ieskaites punktiem pasaules čempionāta kopvērtējumā. Punktus starptautiskā žūrija sportistiem piešķir par triku sarežgītību, unikalitāti, stilu, amplitūdu un skatītāju atsaucību programmas laikā.

Posmā piedalās 12-13 sportisti un tas norit divās daļās - pirmajā sacensību daļā notiek kvalifikācija, pēc kuras seši labākie sportisti turpinās cīņu finālā, kas programmā paredzēts otrajā sacensību daļā pēc pārtraukuma. Posma ietvaros notiks arī sacensības "Whip" lēcienos (motocikla iegriešana) un moto augstlēkšanā. Līdzšinējais augstlēkšanas rekords "Arēnā Rīga" ir 8,6 metri.

Sacensību sākums paredzēts plkst. 19:00, taču "Arēna Rīga" durvis vērs jau plkst. 17:00, kad pirms pasākuma notiks "Pit Party", kurā faniem būs iespēja satikt savus favorītus, nofotogrāfēties, palūgt autogrāfus un apskatīt braucēju moto tehniku. Pēc pasākuma notiks arī autogrāfu sesija.

Izmantotie resursi:
Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU...