Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Čudarāns: "Nedrīkst neko sasteigt, jo katra kļūda var sāpīgi beigties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Čudarāns: "Nedrīkst neko sasteigt, jo katra kļūda var sāpīgi beigties"
Reinis Čudarāns
Foto: Kristaps Baltiņš

Motoklubs "X-Kross" lepojas ar ikvienu komandu pārstāvošu sportistu, bet ir kāds, kuram vajadzīgs vairāk emociju un adrenalīna. Tas ir Reinis Čudarāns - topošais moto frīstaila jeb FMX trikmeistars.

"Uz doto brīdi cītīgi trenējos, lai varētu iegūt nedaudz drošākas un stabilākas sajūtas gaisā uz motocikla," stāsta Čudarāns. "Šajā moto disciplīnā ir jābūt 100% pārliecībai un nedrīkst neko sasteigt, jo katra kļūda var sāpīgi beigties.
Ja viss notiks kā iecerēts, tad plānoju šovasar startēt pāris pasākumos."

Šobrīd vienīgais profesionālais moto frīstaila braucējs no Latvijas ir Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš savas prasmes un zināšanas tagad var nodot jaunajai paaudzei.

"Treniņus lecam pie manis Raiskumā un pie Mārtiņa Aleksandroviča Biķernieku trasē," saka Reinis Čudarāns. "Mārtiņš dod daudz vērtīgus padomus un iedrošina, tāpēc jāsaka viņam liels paldies viņam. Pamazām būsim pabeiguši savu FMX parku, kur ir divi nosēdieni un būs vairāku veidu rampas."

Vairākus gadus Čudarāns startējis motokrosā, tostarp pērn piedaloties Latvijas čempionātā, Latvijas kausa izcīņā un Superkausā.

Informāciju sagatavoja:
Motoklubs "X-Kross"