Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijā atgriežas "Streetbike Freestyle" sacensības

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijā atgriežas "Streetbike Freestyle" sacensības
Foto: publicitātes

Pēc pāris gadu pauzes šogad Latvijā atgriežas "Streetbike Freestyle" sacensības, un tās norisināsies "Ghetto Games" festivāla ietvaros, kas ir lielāko esktrēmo sportu un ielu kultūras festivāls Baltijā. "Ghetto Games" festivāls norisināsies 19.-21. jūlijā Ventspilī, bet "Streetbike Freestyle" sacensības mūs sagaida 21. jūlijā uz Ventspils galvenās ielas - Lielajā prospektā.

"Streetbike Freestyle" ir individuāls motosporta veids, kas pieskaitāms pie tiem atraktīvajiem un modernajiem motosporta veidiem, kuri izpelnās atzinību un ievērojamu uzmanību gandrīz visās sociālajās grupās un visos vecumos. Streetbike Freestyle sacensības Latvijā pirmo reizi tika organizētas Rīgā, Grīziņkalnā tālajā 2014. gadā.

Ar pārtraukumiem, bet tomēr ar virzību, "Streetbike Freestyle" sacensības joprojām tiek organizētas un pēdējos gados par to ir atbildīgs viens no Latvijas vadošajiem triku meistariem Didzis Grundulis.

Didzim ir vairāk kā 22 gadu pieredze motosportā un šogad aprit tieši desmit gadi stantraidingā. Ar neatlaidīgiem treniņiem un sacensību pieredzi Didzis ir kļuvis par Eiropas līmeņa "Streetbike Freestyle" braucēju.

"Vēl aizvien zināšanas šajā jomā attīstu un papildinu ik dienu," stāsta Didzis Grundulis. "Esmu vairojis atpazīstamību un uzstājies dažādos pasākumos - priekšnesumos, sacensībās, reklāmās, video rullīšos, kā arī piedalījies daudzos citos radošos projektos. Man patīk organizēt un būt daļai no ekstrēmiem pasākumiem."

Pēdējos gados "Streetbike Freestyle" sacensībās Latvijā dalību ņēmuši pasaules vadošie braucēji, kā mūsu pašu stanta pamatlicējs Latvijā Jānis Rozītis, "Red Bull" atlēti - Mike Jensens (Dānija), Aras Gibieža (Lietuva), tāpat arī viens no pasaules agresīvākajiem braucējiem no Somijas - Jona Vatanens ar brāli Justusu Vatanenu, jaunākais stanta pasaules čempions Foma Kaļiņins (Krievija), kurš 2018. gadā Ventspilī izcīnija uzvaru un, protams, daudz citu atlētu no daudz dažādām pasaules valstīm. Kā tiesneši tika pieaicināti pasaules moto kaskadieri kā Rafals Pasierbeks, ar iesauku "Stunter 13". Kā arī braucējs no Japānas Šinsuke Kinošita. Jāmin, ka abi braucēji jau daudzus gadus ir "Monster Energy" komandas atlēti.

Didzis Grundulis:

"Mēs turpinām augt un ar lielām cerībām, ka šis gads atgriezīs sportistos atpakaļ sacensību garu un vēlmi braukt pie mums ciemos. Šis ir unikāls sporta veids, kuru ik gadu apmeklē tūkstošiem skatītāju. Tas ir ekstrēms, labi pārskatāms priekšnesums un interesants jebkura vecuma grupai. Tas uzsitīs asinis bērnam un atgriezīs jaunību arī vecāka gājuma cilvēkiem!

Kā jau iepriekš minēju, šī sporta veida pamatlicējs Latvijā ir Jānis Rozītis. Tieši Jānis šogad būs kā galvenais tiesnesis šajās sacensībās kopā ar Lauri Klēbahu, kurš nu jau vairākus gadus pats sacensībās nepiedalās, bet abi kopā ar Rozīti ir bijis ideāls šovu tandēms, izbraukājot pa visu pasauli gan sacensības, gan priekšnesumus, parādot, ka Latvija šajā sportā ir ļoti spēcīga. Kā trešo tiesnesi esmu pieaicinājis Virginiju Zukausku (Lietuva). Virginijs ir pats vecākais stanta braucējs Baltijā (46 gadi), viņš ir tikai divus gadus vecāks par Jāni Rozīti.

Šogad centos saliedēt atpakaļ visus "vecos" braucējus, jo mēs esam diez gan daudz un ar milzīgu pieredzi. Ja spēsim darboties kā komanda, tad radīsim unikālu pasākumu katru gadu.

Šogad uz sacensībām ir pieteikušies pārstāvji no tādām valstīm kā Japāna, Polija, Lietuva, Igaunija un, protams, arī Latvija. Latviju šogad pārstāvēs trīs braucēji. Viens no jaunākajiem dalībniekiem būs Bruno Rozītis, kurši iet sava tēva Jāņa Rozīša pēdās. Kā arī Edgars Šnepsts, kuram jau ir vairāku gadu pieredze."

Dalību sacensībās ņems arī pats organizators Didzis Grundulis. Pats Didzis saka, ka cītīgi trenējās un ir atdevis visu savu enerģiju, jo katra nedēļa ir pasākumiem pilna un, paralēli organizatoriskie darbi kopā ar gatavošanos paņem daudz spēku.

"Paldies maniem atbalstītājiem un protams ģimenei, jo visu sevi esmu atsevis sportam," saka Didzis. "Šo pasākumu vadīs pieredzes bagātais vadītājs Pauls Timrots. Jau vairākus gadus Pauls ir ar mums un noteikti viņš ir viens no tiem, kas spēj pasākumam vēl vairāk iedot odziņu un asumiņu."