Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: ''Liels prieks un gandarījums par izcīnīto uzvaru pēc smagās traumas''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Karro: ''Liels prieks un gandarījums par izcīnīto uzvaru pēc smagās traumas''
Matīss Karro. Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Latvijas motokrosa braucējs Matīss Karro sarunā ar portālu 'Sportacentrs.com' atklāja, ka ir ļoti priecīgs, ka pēc smagās traumas spēja atgriezties sacensībās un izcīnīt tajās uzvaru.

Aizvadītajā svētdienā ar 2019.gada sezonas uzvarētāju noskaidrošanu Cēsīs, Ezerkalnu mototrasē, noslēdzās Latvijas motokrosa čempionāts. Prestižajā MX1 klasē uzvaru pēc traumas izārstēšanas svinēja Matīss Karro (MX Moduls), aiz sevis atstājot abus Nāciju motokrosa izlases dalībniekus Dāvi Ivanovu un Tomu Macuku.

Sarunā ar portālu 'Sportacentrs.com' Matīss Karro stāsta, ka Ķeguma GP viņš guva smagu traumu, kas liedza piedalīties sacensībās. Taču sportists spēja izveseļoties un iziet uz starta Cēsīs.

''Pasaules čempionāta posmā Ķegumā diemžēl kritu un smagi satraumēju kakla skriemeli. Divus mēnešus nācās piekopt mierīgu dzīvesveidu, tāpēc nevarēju trakot un sportot. Vēlāk jau man atļāva trenēties, tāpēc varēju aktīvāk strādāt un aizvadīt fiziskākus treniņus. Visu laiku zemapziņā bija mazs sapnītis izveseļoties un piedalīties noslēdzošajā Latvijas čempionāta posmā Cēsīs. Divarpus nedēļu laikā kopā ar draugiem trenējos un lēnām atguvu atpakaļ tās iemaņas, lai brauktu, bet, protams, fizisko tik īsā laika sprīdī atgūt bija grūti,” stāsta Matīss Karro.

''Cēsu posma kvalifikācijā izdevās uzrādīt ātrāko apļa laiku, tuvāko sekotāju apsteidzot par pussekundi. Biju ļoti priecīgs par to. Bija liels gandarījums, ka pēc tādas pauzes varu pabraukt ātri. Pirmajā braucienā no starta aizgāju kā trešais, taču ātri nonācu vadībā. 11 minūtes biju līderis, taču zināju, ka fiziski būs grūti izturēt visu braucienu, tāpēc atkritu uz trešo vietu. Jāsaka, ka ar katru apli jutos labāk, taču sacensību mandrāža un piedzītās rokas neļāva pacīnīties par uzvaru,'' pirmā brauciena notikumus komentē Matīss.

''Otrajā braucienā no starta aizgāju otrais, bet pēc pusotra apļa jau izvirzījos vadībā. Brauciena vidū atkal par sevi lika manīt fiziskā kondīcija, taču tad konkurents, kurš cīnījās ar mani par pirmo vietu, pieļāva kļūdu, kā rezultātā turpinājumā varēju braukt brīvāk. Izdevās uzvarēt braucienu, kas divu braucienu summā deva pirmo vietu.''

Karro saka lielu paldies saviem atbalstītājiem un atklāj, ka, iespējams, viņš vēl šogad izies uz starta kādās sacensībās. ''Ļoti liels prieks un gandarījums par izcīnīto uzvaru. Vai šīs šosezon bija pēdējās sacīkstes? Nezinu, to vēl redzēsim. Gribu teikt paldies MX Moduls komandai, kas man šogad palīdzēja, kā arī veikalam Motorsports, Pro Mehānika un visiem draugiem, kuri mani atbalstīja.''