Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mājinieks, pasaules čempions un līderis Banjaja ātrākais "MotoGP" posmā Itālijā

Agris Suveizda

Mājinieks, pasaules čempions un līderis Banjaja ātrākais "MotoGP" posmā Itālijā
Frančesko Banjaja. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Itālijas motosportists Frančesko Banjaja svētdien "Ducati" mājas trasē izcīnīja pirmo vietu pasaules motošosejas čempionāta Itālijas "Grand Prix" sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Finišā "Ducati Lenovo" komandas braucējs Banjaja par 1,067 sekundēm apsteidza spāni Horhi Martinu ("Prima Pramac") un par 1,977 sekundēm - francūzi Žoanu Zarko ("Prima Pramac"). Mudžello trasē Florences tuvumā dienu iepriekš Banjaja bija svinējis arī uzvaru sprinta sacensībās un sasniedzis ātrāko kvalifikācijas laiku.

Sezonas trešā uzvara pēc sacensībām Spānijā un Portugālē palīdzēja itālim nostiprināties arī kopvērtējuma vadībā, jo viņa tuvākais sekotājs tautietis Marko Beceki Mudžello trasē ierindojās vien astotajā vietā. Banjajam ir 131 punkts, Beceki atpaliek par 21, bet Martins - par 24 punktiem.

Sākumā vadībā izvirzījās KTM braucējs austrālietis Džeks Millers, taču nākamajā pagriezienā Banjaja atguva vadību. Seškārtējais pasaules čempions spānis Alekss Markess ("Gresini") avarēja 18 apļus līdz finišam, bet deviņus apļus vēlāk viņam pievienojās portugālis Migels Oliveira, kurš brauc ar "Aprilia" spēkratu.

Šajā sezonā kalendārā paredzēti 20 posmi. Pērn pirmo reizi karjerā par čempionu kļuva Frančesko Banjaja.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2023-06-11 19:40, pirms gada
Avarēja nevis Alekss, bet gan Marks Markess.

     [+] [-]

, 2023-06-11 21:46, pirms gada
30.aprīlī skribents Dilāns rakstīja ka viņš ir BeDZeki,
Šodien viņš jau ir BeCeki . Jums tur alkoholiķu biedrībā ar galvu viss kārtībā ?! Vai arī divi ar galvu pret betona grīdu dauzīti esat pēc dzemdībām ?!

     [+] [-]

, 2023-06-12 00:32, pirms gada
RiebeklīC rakstīja: 30.aprīlī skribents Dilāns rakstīja ka viņš ir BeDZeki,
Šodien viņš jau ir BeCeki . Jums tur alkoholiķu biedrībā ar galvu viss kārtībā ?! Vai arī divi ar galvu pret betona grīdu dauzīti esat pēc dzemdībām ?!
Šito taču rakstījuši LETA.

Bet tā globāli ņemot, laikam pilnīgi vienalga, ka viens vai otrs burts tiek uzrakstīts atšķirīgi.

     [+] [-]

, 2023-06-12 08:32, pirms gada
Tad jau arī vienalga Suveizda vai Šupeizda 😂