Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Martins uzvar Kataras sprintā un tuvojas Banjajam kopvērtējumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Martins uzvar Kataras sprintā un tuvojas Banjajam kopvērtējumā
Horhe Martins. Foto: Motorsport.com

Horhe Martins guvis uzvaru "MotoGP" sezonas priekšpēdējā posma Kataras GP sprinta sacīkstē, līdz ar ko kopvērtējumā "Pramac Ducati" braucējs pietuvojies Frančesko Banjajam jau līdz septiņu punktu atstatumam.

No pirmās starta vietas 11 apļus garās sacensības uzsāka Luka Marini, sākotnēji šo pozīciju nosargājot. Alekss Markess pacēlās uz otro vietu, bet Banjaja sākumā bija apdzinis Martinu un nokļuvis trešajā vietā, taču viņi vairākkārt apmainījās pozīcijām. Fabio di Džanantonio startēja otrais, bet bija atkritis uz piekto pozīciju.

Savukārt pirmā apļa sestajā līkumā kritienus piedzīvoja trīs braucēji - Enea Bastianini, Aleišs Espargao un Migels Oliveira.

Martins otrajā aplī apdzina Banjaju, nonākot trešajā vietā, bet pēc tam pieveica arī Markesu un sestajā aplī apdzina Marini, pārņemot vadību. Banjajam garām pabrauca arī Di Džanantonio, pēc tam paceļoties jau līdz otrajai vietai.

Priekšpēdējā aplī Di Džanantonio jau bija gatavs uzbrukt līderim, taču Martins pēdējā aplī nedaudz spēja attālināties un guva uzvaru. Trešais finišēja Marini, aiz viņa ierindojās Markess un Banjaja.

Līdz ar šo uzvaru Martins tagad vēl vairāk pietuvojies sezonas līderim Banjajam no "Ducati" komandas un abus pirms rītdienas cīņas Losailas trasē šķir septiņi punkti. Galvenās sacīkstes sākums plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

Sprinta sacīkstes rezultāti: