Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Austrālijas "MotoGP" sacensībās spraigā pēdējā aplī pirmo uzvaru izcīna Zarko

Juris Grīns
Juris Grīns

Austrālijas "MotoGP" sacensībās spraigā pēdējā aplī pirmo uzvaru izcīna Zarko
Žoans Zarko. Foto: Michelin

Pēc veiktajām izmaiņām nedēļas nogales programmā, jau šorīt "MotoGP" čempionāta Austrālijas posma ietvaros tika aizvadīta "Grand Prix" sacīkste, kas izvērsās par īstu trilleri. Vēl pēdējo apli kā līderis uzsāka Horhe Martins, tomēr finišā viņš iebrauca tikai kā piektais, kamēr pirmo uzvaru karjerā sasniedza Žoans Zarko.

Ņemot vērā, ka uz svētdienu Filipailendas trasē sola spēcīgu vēju un lietu, galvenā sacīkste tika pārcelta uz šodienu, kamēr sprints, ja to būs iespējams aizvadīt, notiks svētdien.

Martins bija kļuvis par čempionāta līderi, tomēr viņam neveiksmīgs bija izvērsies posms Indonēzijā, kur "Pramac Ducati" komandas braucējs krita no līderpozīcijas un izstājās. Austrālijā viņam bija labas iespējas samazināt līdera Frančesko Bagnaijas pārsvaru kopvērtējumā.

Tieši Martins startēja no pirmās pozīcijas un bija vadībā sacensību lielāko daļu, taču nobeigumā sāka zaudēt ātrumu. Spānis bija viens no retajiem, kurš izvēlējās startēt ar mīkstā sastāva aizmugurējo riepu, un pēdējā aplī šī iemesla dēļ tika pazaudēts gan nelielais pārsvars, gan līderpozīcija.

Cīņā par uzvaru noslēdzošajā aplī atradās pieci braucēji. Martins zaudēja vadību, kad viņu apdzina komandas biedrs Zarko, un situāciju izmantoja Bagnaija, arī pabraucot garām un paceļoties uz otro vietu. Martins beigās atkrita uz piekto vietu, jo garām pabrauca arī Fabio di Džianantonio. Breds Binders pēdējo apli sāka otrais, bet finišēja ceturtais. Marko Bedzeki guva sesto vietu, bet ievērojami atpaliekot no pirmā piecinieka.

Zarko šī ir pirmā uzvara "MotoGP" klasē. Pēdējo reizi viņš par uzvarētāju sacensībās bija kļuvis 2016. gadā, kad kļuva par "Moto2" klases čempionu. Tikmēr Di Džianantonio šis ir pirmais pjedestāls "MotoGP".

Pēc šīs sacīkstes "Ducati" rūpnīcas braucēja Bagnaijas pārsvars kopvērtējumā pār Martinu palielinājies līdz 27 punktiem.

Kritienus Austrālijas posmā piedzīvoja Žoans Mirs un Augusto Fernandess.

Svētdienas rītā plkst. 5:00 pēc Latvijas laika plānots sprinta sacīkstes starts.

Austrālijas GP rezultāti:

Sezonas kopvērtējums: