Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Marks Markess pēc nākamās sezonas varētu noslēgt karjeru "MotoGP"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marks Markess pēc nākamās sezonas varētu noslēgt karjeru "MotoGP"
Marks Markess. Foto: Motorsport.com

"MotoGP" braucējs Alekss Markess atklājis, ka viņa titulētais brālis Marks Markess gatavojas noslēgt karjeru jau pēc nākamās sezonas, ja pāriešana uz "Gresini" komandu un startēšana ar "Ducati" motociklu viņam neradīs prieku.

Seškārtējais "MotoGP" čempions, kurš visus savus titulus izcīnījis "Honda" komandā, pēc šīs sezonas to atstās, bet jau nākamgad pārstāvēs "Ducati" satelītvienību "Gresini". Panākumiem bagātais spāņu motosportists izlēma, ka labāk būs startēt ar gadu vecu "Ducati" modeli, nekā turpināt mocīties "Honda" rūpnīcas komandā, kas pēdējos gados piedzīvo grūtu periodu.

Līgumu ar "Gresini" sportists parakstījis tikai uz vienu gadu un medijiem neslēpj, ka vēlas pārbaudīt, vai braukšana ar "Ducati" viņam atkal radīs prieku par startēšanu "MotoGP". Pirmie testi jaunajā komandā Markesam paredzēti novembrī Valensijā.

Tikmēr viņa brālis Alekss Markess, kurš arī startē "MotoGP" čempionātā, atklāj, ka Marks apsvērs iespēju beigt karjeru, ja prieku par braukšanu neatgūs. Nākamgad abi būs komandas biedri.

"Tā viņš man teica," stāsta jaunākais no brāļiem. "Viens gads - jo viņš grib pārbaudīt, vai joprojām spēj baudīt šo pasauli. Viņš pret mani ir patiesi atklāts. Viņš teica, ja negūs prieku, beigs karjeru. Tā tas ir, tāda šobrīd ir iespējamība. Man par sevi šaubu nav, bet viņam ir savas šaubas. Un tam ir iemesli, jo arī man bija šādi iemesli, kad pagājušajā sezonā startēju "Honda" komandā."

Marks Markess savā karjerā "MotoGP" klasē guvis 59 uzvaras, taču pēdējās četrās sezonā nomocījies gan ar savainojumiem, gan "Honda" motocikla nepietiekamo konkurētspēju. 2021. gadā gan viņam izdevās uzvarēt trīs posmos, kas pagaidām arī ir sportista pēdējās uzvaras.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2023-11-01 20:19, pirms 8 mēnešiem
Būs ok, ar Hondu ripinot skaidrs, ka šobrīd tik depresijā sevi var iedzīt.

     [+] [-]

, 2023-11-02 13:02, pirms 8 mēnešiem
varētu jau tīties prom-1 sū.u taisītājs būtu mazāk.viņa dēļ Valentino Rossi nedabūja 10to titulu,un tagad viņš dara visu lai Banjaja zaudētu Martinam.
karma jau strādā-2019 gadā dabūja traumu,no kuras vien tagad sāk attapties.