Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Menas salas TT sacīktēs iet bojā tēvs ar dēlu

Juris Grīns
Juris Grīns

Menas salas TT sacīktēs iet bojā tēvs ar dēlu
Foto: Motorsport.com

Traģēdija notikusi Menas salas TT motošosejas sacensību priekšpēdējā dienā, kad blakusvāģu klases otrajā braucienā nāvējošu avāriju piedzīvojusi tēva un dēla Rodžera un Bredlija Stoktonu ekipāža.

Blakusvāģu klases otrais brauciens bija pēdējās no plānotajām sacensībām, bet otrā apļa sākumā tās nācās pārtraukt. Atkal bija noticis negadījums "Ago's Leap" sekcijā, kur jau sestdien avārijas rezultātā dzīvību zaudēja blakusvāģu braucējs Cēsars Šanals (sākotnēji tika kļūdaini ziņots, ka bojā gājis viņa līdzbraucējs Olivjē Lavorels).

Šoreiz negadījumu piedzīvoja 56 gadus vecais Rodžers Stoktons un viņa 21 gadu vecais dēls Bredlijs Stoktons. Rodžeram šis bija jau 20. starts Menas salas TT sacīkstēs, kamēr Bredlijs šogad startēja pirmo reizi. Pirmajā braucienā angļu sportistu ekipāža bija guvusi astoto vietu.

Stoktoni kā ekipāža kopā startēja piekto sezonu un līdz šim bija viena no vadošajām komandām Lielbritānijas F2 blakusvāģu kausa sacensībās. Pērn šajā čempionātā viņi guva otro vietu.

Šogad Menas salā kopumā dzīvību zaudēja pieci sportisti - Rodžers un Bredlijs Stoktoni, Cēzars Šanals, kā arī Marks Parslovs un Deivijs Morgans, kuri startēja ar solo motocikliem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...