Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mūžībā devies divkārtējais pasaules motokrosa čempions Karlkvists

Juris Grīns
Juris Grīns

Mūžībā devies divkārtējais pasaules motokrosa čempions Karlkvists
Hakans Karlkvists (1954-2017)
Foto: vitalmx.com

Pagājušās nedēļas nogalē skumja vēsts pāršalca motokrosa pasauli - 63 gadu vecumā pēc smagas slimības mūžībā devās divkārtējais pasaules čempions Hakans Karlkvists.

Zviedru motosportists par pasaules motokrosa čempionu savā karjerā kļuva 1979. gadā, kad ar "Husqvarna" motociklu triumfēja 250cm3 klasē, un 1983. gadā, kad ar "Yamaha" triumfēja 500cm3 klasē. Šobrīd tās pazīstamas kā MX2 un MXGP.

Karlkvists savā karjerā uzvarēja divdesmit "Grand Prix" sacīkstēs, bet, iespējams, vislabāk viņš motokrosa pieredzējušākajiem līdzjutējiem palicis atmiņā ar savu pēdējo uzvaru 1988. gadā Beļģijā. Tobrīd būdams 500cm3 klases sacensību līderis, gandrīz minūti priekšā tuvākajam sekotājam, Karlkvists apstājās pie līdzjutējiem, lai iedzertu alu. Pēc tam viņš turpināja braucienu un uzvarēja.

Hakans Karlkvists no dzīves aizgāja strauji, piedzīvojot insultu.