Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa čempionātā 2016. gadā plānoti pieci posmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motokrosa čempionātā 2016. gadā plānoti pieci posmi
Foto: Jānis Pastars

Lai gan šobrīd vēl nav publiskots oficiālais Latvijas motokrosa čempionāta kalendārs 2016. gadam, provizoriskajā tā plānā iekļauti pieci posmi, viens no kuriem notiks Igaunijā.

Paredzams, ka sezona sāksies 24. aprīlī, kad Aizputē norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms. Pēc tam sezonu plānots turpināt 22. maijā Apē.

Savukārt, lai piesaistītu Latvijas sacīkstēm braucējus no Igaunijas, trešais sezonas posms, kas plānots 17. jūlijā, varētu notikt kādā no Dienvidigaunijas trasēm. Tas reizē būs arī Igaunijas čempionāta posms, tāpat kā maijā plānotās sacensības Apē, Latvijā.

Pēc tam sezona turpināsies 21. augustā ar posmu Cēsīs, kur pērn risinājās sezonas Superfināls. Arī nākamgad Superfināls tiek plānots, taču šoreiz jau 11. septembrī Dobelē.

2016. gadā visus posmus plānots aizvadīt kompaktā vienas dienas formātā, savukārt Superfinālā atkal būs iespēja saņem divreiz vairāk punktus.

Latvijas kausa izcīņa motokrosā, Latvijas Junioru čempionāts motokrosā, kā arī Latvijas čempionāts kvadricikliem un blakusvāģiem notiks piecu vai sešu posmu ietvaros. Pagaidām provizoriskais kalendārs vēl nav publiskots, taču zināms, ka posmi noteikti būs Liepājā, Ķegumā un Gulbenē.

2016. gada LČ motokrosā provizoriskais kalendārs

PosmsDatumsNorises vieta
1.24. aprīlisAizpute
2.22. maijsApe
3.17. jūlijsIgaunija
4.21. augustsCēsis
5.11. septembrisDobele

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro