Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nāciju motokrosā blakusvāģiem Latvijas izlase izcīna 5.vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nāciju motokrosā blakusvāģiem Latvijas izlase izcīna 5.vietu
Latvijas izlase
Foto: facebook.com/MotoklubsXKROSS

Svētdien ar Beļģijas komandas uzvaru Francijā noslēdzās Eiropas Nāciju kauss blakusvāģu motokrosā. Latvijas izlase izcīnīja augsto piekto vietu.

Sestdien A grupas kvalifikācijā Jānis Daiders un Kaspars Stupelis izcīnīja 1.vietu. B grupas kvalifikācijā Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš palika sestie, bet C grupas kvalifikācijā Modris Štelle un Kostas Beleckas ieguva astoto vietu. Kopvērtējumā pirmā vieta bija Beļģijas izlasei, bet Latvija ieņēma piekto vietu.

Svētdien visām izlasēm vajadzēja aizvadīt pa trim braucieniem, kur katrā braucienā (25 minūtes +2 apļi) startēja divas ekipāžas no katras valsts.

A+B grupas braucienā uz starta stājās Daiders/Stupelis un Rupeiks/Liepiņš. Brauciena finišā Daiders/Stupelis pēc kritiena izcīnīja 5.vietu, uzvarētājiem zaudējot vien nepilnas četras sekundes. Tikmēr Rupeiks/ Liepiņš, neskatoties uz problēmām ar sajūgu, sasniedza finišu 13.vietā. Tobrīd tas Latvijas izlasei deva 4.vietu.

B+C grupas braucienā uz starta stājās Rupeiks/ Liepiņš un Štelle/ Beleckas. Rupeika ekipāža finišēja sestajā vietā, bet Štelles ekipāža palika 16.vietā. Tobrīd tas mūsējiem deva 5.vietu.

Noslēdzošajā C+A grupas braucienā startēja Daiders/ Stupelis un Štelle/ Beleckas. Daiders, uzvarētājiem zaudējot 4,2 sekundes, finišēja trešajā vietā, bet Štelle 18.pozīcijā.

Kopvērtējumā, saskaitot piecus no sešiem labākajiem rezultātiem, uzvaru svinēja Beļģijas izlase, kuras sastāvā brauca divi latviešu kantētāji Lauris Daiders un Haralds Kurpnieks. Otrā palika Nīderlandes izlase, bet piekto vietu izcīnīja Latvijas izlase.

"Esmu lepns. Čaļi darīja, ko spēja. Priekšā mums ir tikai visas pasaules spēcīgākās komandas. Varbūt nedaudz nepaveicās pirmajā braucienā, kad A ekipāža nokrita, bet Mārim beidzās sajūgs. Esmu neizsakāmi lepns ar sportistu veikumu un saku milzīgu paldies katram, kurš ieguldīja savus spēkus, lai mēs varētu Latvijas vārdu nest pasaulē,” priecīgs bija izlases vadītājs Ritvars Stāmers.

Kopvērtējums:

V.ValstsPunkti
1.Beļģija13
2.Nīderlande20
3.Čehija23
4.Lielbritānija38
5.Latvija43

     [+] [-]

, 2016-10-10 00:31, pirms 8 gadiem
Pie ļoti lielas veiksmes mēs varējām būt ceturtie,bet paveicās varējām arī palikt sestie jo franči bija spēcīgi.

     [+] [-]

, 2016-10-10 11:37, pirms 8 gadiem
Visu cieņu mūsu džekiem.

Bet nu sportacentrs.com būtu kaunējušies. Sacensības beidzās ap 18:00 gan kvadriem gan blakusvāģiem. Rakstu ieliek ap pusnakti. Par kvadrām vēljoprojām nav nekāds info. Ka puiši ir izcīnījuši augsto 4.vietu.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-10 12:04, pirms 8 gadiem
Nu tā ir, ja blakusvāģiem vēl var atrast kādu info par rezultātiem, tad kvadriem baigi sarežģīti kautko atrast.