Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pedrosa atklāj, ka pēc avārijas trīs dienas nav spējis staigāt (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Pedrosa atklāj, ka pēc avārijas trīs dienas nav spējis staigāt (+video)
Pedrosas kritiens Aragonā
Foto: AFP/Scanpix

MotoGP braucējs Danijs Pedrosa pēc iepriekšējā posmā Aragonā piedzīvotās avārijas trīs dienas nav spējis pastaigāt.

"Honda" braucējs iepriekšējā MotoGP posmā piedzīvoja skandalozu avāriju, ko izraisīja neliela sadursme ar komandas biedru Marku Markesu. Sadursmes brīdī Markess Pedrosas motociklam pārrāva vilkmes kotroles kabeli un, kad sportists mirkli vēlāk gribēja uzsākt paātrināšanos, notika iespaidīga avārija.

Pedrosa izvairījās no nopietnām traumām, taču pamatīgi sasitās: "Fiziski nedēļa pēc avārijas bija grūta. Gurns sāpēja tik ļoti, ka trīs dienas nevarēju pastaigāt. Tomēr ar katru dienu jūtos arvien labāk un ceru, ka nedēļas nogalē jau būšu perfektā kondīcijā."

Tikmēr debitants Markess, kurš pasauli pārsteidzis ar savu ātrumu un šobrīd dodas pretī pirmajam MotoGP titulam, pēc šī incidenta saņēma kritiku no konkurentiem par savu bīstamo uzvedību trasē. Tieši viņš kļuva par Aragonas posma uzvarētāju. Tomēr jau iepriekš Markesam bijusi saķeršanās arī ar "Yamaha" braucējiem Horhi Lorenco un Valentino Rosi.

"Marks vienmēr brauc uz limita arī tad, ja viņam priekšā ir citi braucēji," stāsta Pedrosa. "Šajā reizē, tāpat kā visu cauru gadu, viņš manī gandrīz ietriecās no aizmugures. Daudz pieredzējušākie piloti, tādi kā es, cenšamies piezemēt tos, kam pieredzes ir mazāk, taču šajā gadījumā nekas nav mainījies. Tie, kas šādus braucējus brīdina, kā es un Horhe, zina, kā braukt uz limita tā, lai viss būtu kārtībā."

Lorenco kritika bija vēl spēcīgāka: "Šī viņa kļūda nebija tik nopietna kā citas, bet, ja paskatās kopumā, tad es teiktu, ka viņš ar savu agresīvo braukšanu gan sevi, gan citus pakļauj riskam. Danija avārija bija neveiksme, taču šī nav pirmā reize, kad Marks viņam gandrīz uztriecies virsū. Tā tas notika arī Barselonā un Misano. Loģiski, ka Danijs ir dusmīgs."

Lorenco iesaka tiesnešiem padomāt par soda piešķiršanu par šādu agresīvu braukšanu.

"Es pats 2005. gadā divas reizes uztriecos Aleksam de Andželisam un saņēmu diskvalifikāciju uz vienu posmu," atceras Lorenco. "Kopš tā brīža mana domāšana ir mainījusies un visu daru ar lielāku apdomu. Mana doma ir vienkārša - šis ir visbīstamākais sporta veids un mēs paši jau esam sasnieguši limita robežu. Ja vēl jācīnās ar braucējiem, kas ir pārlieku agresīvi, sacīkšu direktoram jācenšas mazināt risks, taču tas nenotiek. Formulā 1 tu saņem lielu sodu, tiklīdz kādu izsit. Tāpat arī futbolā par rupju spēli tiek saņemta sarkanā kartīte. Mums moto sacīkstēs līdz tam vēl ir tālu."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-10-09 09:03, pirms 11 gadiem
Tas Markess tiešam, ka maniaks lido pa trasi..