Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Svētdien Ķeguma motokrosā startēs piecu dažādu valstu braucēji

Juris Grīns
Juris Grīns

Svētdien Ķeguma motokrosā startēs piecu dažādu valstu braucēji
Foto: publicitātes

Šo svētdien, 10. aprīlī Ķeguma mototrasē "Zelta Zirgs" tiks aizvadītas starptautiska mēroga motokrosa sacensības "Izaicinājuma kauss 2016", kurā startēs spēcīgi sportisti ne vien no Latvijas, bet arī citām valstīm.

Visi braucieni norisināsies svētdien, un cīņas notiks sešās ieskaites klasēs - Amatieri, Veterāni, MX65, MX85, MX2 un MX Open.

Organizatori apstiprina, ka uz starta izies sportisti no piecām dažādām valstīm. Ar savu klātbūtni un cīņas sparu līdzjutējus priecēs Latvijas kausa izcīņas pirmā posma uzvarētājs Toms Macuks, ātrie igauņi Harijs Kullass, Tanels Leoks un Prīts Ratseps, pašmāju censoņi Tomass Šileika, Dāvis Līvs, kā arī daudzi citi.

MX65 klasē, kā arī Amatieru un Veterānu klasēs notiks divi finālbraucieni ar ilgumu 12 minūtes + 2 apļi. Pārējās motociklu klasēs notiks trīs finālsacīkstes. MX85 klasē pirmais brauciens būs 18 minūtes + 2 apļi, bet otrais un trešais brauciens - 8 minūtes + 1 aplis. Savukārt MX2 un MX Open klasēs pirmā brauciena garums būs 20 minūtes + 2 apļi, bet otrajā un trešajā braucienā - 8 minūtes un 1 aplis. Puntki tiks piešķirti labākajiem 20.

Amatieru, Veterānu, MX2 un MX Open klašu sportistiem tiks rīkots arī kopējs B fināla brauciens 15 minūšu + 2 apļu garumā. B fināla braucienā drīkstēs piedalīties arī rezervisti, kuri nav piedalījušies fināla braucienos.

Sacensības organizē biedrība "Kristera Serģa motoklubs".

Ieejas biļetes uz sacensībām maksās 5 eiro, cena par auto stāvvietu - 2 eiro.

Kā zināms, jau 30. aprīlī un 1. maijā turpat Ķegumā risināsies pasaules motokrosa čempionata posms MXGP un MX2 klasēs, kā arī Eiropas čempionāta sacensības EMX125, EMX250 un EMX300 klasēs.