Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Muceniekam uzvara kvalifikācijā Francijā, Daiders un Stupelis otrie

Juris Grīns
Juris Grīns

Muceniekam uzvara kvalifikācijā Francijā, Daiders un Stupelis otrie
Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks
Foto: Geert Gelaude

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta otrā posma kvalifikācijas sacensības Francijā ar lieliskiem rezultātiem noslēguši Latvijas sportisti, kuriem visiem izdevās tikt pirmajā trijniekā savās grupās.

A grupas cīņās Kastelnē de Luī trasē igauņa Kerta Varika un latvieša Laura Daidera duets izcīnīja augsto otro vietu, piekāpjoties tikai Marvinam Vanlušenam un Benam van der Bogārtam, kuri finišēja 20 sekundes priekšā. Trešo vietu izcīnīja Arne Dīrkenss un Luks Rostirgs.

Trešie šajā kvalifikācijā varēja būt sezonas līderi Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, taču viņi saņēma desmit pozīciju sodu par tiesnešu izkārtā karoga ignorēšanu. Līdz ar to šie sportisti rezultātu tabulā noslīdēja uz 13. vietu un finālbraucieniem nekvalificējās. Viņiem cīņa vēl bija jāaizvada pēdējās cerības kvalifikācijā, kur izdevās uzvarēt.

Tikmēr B grupā lieliskākais sniegums Valentīnam Žirū un Elvijam Muceniekam. Par spīti plaukstas kaula lūzumam, kas nomocīja jau pirmajā posmā Nīderlandē, šodien kvalifikācijā viņa pārstāvētā ekipāža pārņēma vadību un vēlāk spēja atrauties, izcīnot uzvaru.

Otrie finišēja Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis, kuri pirmajā posmā smagi krita, gūstot dažādas traumas, arī lūzumus, taču, par spīti tam, arī jau atgriezušies uz starta. Viņi gan atzina Žirū/Mucenieka pārspēku un atkāpās uz otro vietu, kurā arī finišēja, zaudējot 16 sekundes. Ievērojami atpaliekot, trešajā vietā ierindojās čempionāta vicelīderi Koens Hermanss un Nikolā Musē.

Pasaules čempionāta otrā posma finālsacīkstes tiks aizvadītas svētdien. Pirms tām kopvērtējumā Žirū/Mucenieks ir sestie, Variks/Daiders atrodas astotajā vietā, bet Bakss/Stupelis, kuri Osas trasē jau pirmajā finālbraucienā krita, pašlaik bez punktiem.

Kvalifikācijas sacīkšu rezultāti

A grupa:

VietaEkipāžaValstsMotocikls
1.Marvins Vanlušens/Bens van den BogārtsBE-NLVMC-Zabel
2.Kerts Variks/Lauris DaidersEE-LVWSP-Husqvarna
3.Arne Dīrkenss/Luks RostingtsBE-FRWSP-Zabel
4.Gerts van Vervens/Jenss ManssNL-BEWSP-TM
5.Riku Kunnass/Lari KunnassFI-FIWSP-KTM
6.Tomass Čermaks/Ondrejs ČermaksCZ-CZWSP-MEGA

B grupa:

VietaEkipāžaValstsMotocikls
1.Valentīns Žirū/Elvijs MucenieksFR-LVWHT-Husqvarna
2.Etjēns Bakss/Kaspars StupelisNL-LVWSP-Zabel
3.Koens Hermanss/Nikolā MusēNL-FRWSP-Zabel
4.Stjuarts Brauns/Džo MillardsGB-GBWSP-Husqvarna
5.Julians Veldmans/Sībs van der PuttensNL-NLWHT-Husqvarna
6.Genadī Auvrejs/Rodofs LebretonsFR-FRWSP-Zabel

     [+] [-]

, 2018-04-07 20:04, pirms 6 gadiem
īsti uzvara jau tā nav, jo uz starta bomja stāsies otrie, jo kvalifikācijas grupas dala pēc kopvērtējuma vietām un ja esi 2,4,6,8, tad tu uz bomi augstāk par otro netiksi