Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Millers pārsteidzoši uzvar "MotoGP" kvalifikācijā Argentīnā

Juris Grīns
Juris Grīns

Millers pārsteidzoši uzvar "MotoGP" kvalifikācijā Argentīnā
Džeks Millers
Foto: Gaetano Piazzolla/PACIFIC/SIPA/Scanpix

Amerikāņu motosportists Džeks Millers no "Pramac Ducati" vienības pārsteidzoši guvis uzvaru "MotoGP" pasaules čempionāta Argentīnas posma kvalifikācijā.

Cīņa par svētdien gaidāmo sacensību starta pozīcijām norisinājās mitrā trasē, kas lielā mērā arī radīja vidi nedaudz neparastiem rezultātiem. Strauji žūstošajā "Autodromo Termas de Rio Hondo" trasē Millers pēdējā mēģinājumā izbrauca ārā no boksiem ar sausā laika riepām, kas izšķīra iznākumu, un viņš negaidīti pakāpās uz pirmo pozīciju.

Pirms viņa vadībā atradās Danijs Pedroza ("Honda"), tomēr spānis tika atbīdīts uz otro pozīciju, zaudējot Milleram 0.177 sekundes. Trešajā vietā ierindojās Johans Zarko ("Tech 3 Yamaha"), kurš pirmajā posmā Katarā spēja iegūt "pole position", ilgi bija līderis, taču atkrita uz leju dēļ problēmām ar riepām. Šie trīs sportisti rīt sadalīs pirmo starta rindu.

Jāpiemin, ka Millers jau iepriekš uzskatīts par labu braucēju slapjos apstākļos - savu līdz šim vienīgo uzvaru "MotoGP" austrālietis guva lietus sacīkstēs Asenes trasē, kad vēl pārstāvēja "Marc VDS Honda" komandas krāsas. Tomēr viņa līdz šim labākā starta vieta bijusi piektā.

2018. gada "MotoGP" sezonā aizvadīts tikai viens posms. Pašlaik vadībā atrodas Andreā Doviciozo ("Ducati"), otrais ir pašreizējais čempions Marks Markess ("Honda"), kamēr trešo vietu ieņem Valentino Rosi ("Yamaha"). Millers Kataras posmā ieņēma desmito vietu un šajā pozīcijā ir arī kopvērtējumā.

Markess sacensības sāks tikai sestais, jo piekāpās arī Tito Rabatam ("Avintia Ducati") un Aleksam Rinsam ("Suzuki"), kuri prata izmantot situāciju, lai uzstādītu ceturto un piekto rezultātu. Doviciozo tikmēr startēs astotais, viņam priekšā startā būs Aleikšs Espargaro ("Aprilia Gresini"), bet aizmugurē - Maveriks Vinjaless ("Yamaha").

"MotoGP" posms Argentīnā startēs plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Izšķirošās kvalifikācijas rezultāti

VietaBraucējsValstsKomandaMotociklsRezultāts
1.Džeks MillersAUSAlma Pramac RacingDucati1'47.153
2.Danijs PedrozaSPARepsol Honda TeamHonda+0.177
3.Johans ZarkoFRAMonster Yamaha Tech 3Yamaha+0.212
4.Tito RabatsSPAReale Avintia RacingDucati+0.528
5.Alekss RinssSPATeam SUZUKI ECSTARSuzuki+0.590
6.Marks MarkessSPARepsol Honda TeamHonda+0.601
7.Aleikšs EspargaroSPAAprilia Racing Team GresiniAprilia+0.692
8.Andreā DoviciozoITADucati TeamDucati+1.094
9.Maveriks VinjalessSPAMovistar Yamaha MotoGPYamaha+1.891
10.Kels KračlovsGBRLCR Honda CASTROLHonda+2.151
11.Valentino RosiITAMovistar Yamaha MotoGPYamaha+2.173
12.Andreā JanoneITATeam SUZUKI ECSTARSuzuki+2.822

Pilni kvalifikācijas rezultāti: resources.motogp.com

     [+] [-]

, 2018-04-07 23:07, pirms 6 gadiem
Australietis ne Amerikanis...