Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" jaunā sezona sākas ar Bastianīnī pirmo uzvaru karjerā

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" jaunā sezona sākas ar Bastianīnī pirmo uzvaru karjerā
Enea Bastianīnī. Foto: Motorsport.com

"MotoGP" sezonas atklāšanas posmā Katarā savu pirmo uzvaru karjerā izcīnījis "Gresini Honda" komandu pārstāvošais itāļu motosportists Enea Bastianīnī. Pēc sadursmes izstāšanos piedzīvoja kvalifikācijas uzvarētājs Horhe Martins un Frančesko Baņaija, kamēr pērnā gada pasaules čempions Fabio Kvartararo finišēja vien devītais.

Šogad "Gresini" vairs nav "Aprilia" rūpnīcas vienība un "MotoGP" čempionātā atkal startē kā neatkarīga komanda, izmantojot pērnā gada "Ducati" motociklus. Pirms mazliet vairāk nekā gada pēc smagas cīņas ar "Covid-19" mūžībā devās komandas dibinātājs Fausto Gresīnī, bet tagad tās grožus pārņēmusi viņa atraitne Nadja Padovanī. Sastāvā šogad startē 2020. gada "Moto2" čempions Bastianīnī, kurš pērn debijas sezonā pārstāvēja "Avintia Ducati" krāsas, kā arī debitants, 2018. gada "Moto3" klases vicečempions Fabio di Džianantonio.

Starts pagalam neveiksmīgs bija pole position īpašniekam Martinam, kurš atkrita uz astoto vietu, kamēr no sestās starta pozīcijas vadību pārņēma "Honda" rūpnīcas braucējs Pols Espargaro, bet viņa pārinieks Marks Markess iekārtojās otrajā pozīcijā. Abi kādu laiku bija līderi, bet Markess veica dažus apdzīšanas mēģinājumus, kas nesekmējās. Vienā no epizodēm viņš izbrauca par tālu pirmā līkuma ārmalā un garām tika Breds Binders ar KTM motociklu.

Bastianīnī, kurš pēdējā brīdī mīkstā sastāva aizmugurējo riepu nomainīja pret vidējā sastāva, bija nokļuvis priekšā Markesam, 14. aplī apdzina Binderu, bet 19. aplī arī Espargaro, nokļūstot pirmajā pozīcijā. Espargaro mēģināja atgūt zaudēto, bet kļūdījās un palaida garām Binderu, kurš tā arī finišēja otrais, tikai 0.3 sekundes aiz uzvarētāja. Cīņā par ceturto vietu Aleikšs Espargaro ar "Aprilia" motociklu tikmēr apdzina Markesu.

"Ducati" braucējs Džeks Millers jau sākumā atkrita uz beigām un septītajā aplī tehnisku problēmu dēļ izstājās. Viņa komandas biedrs Baņaija 12. aplī mēģināja apdzīt Martinu, bet abi sadūrās un krita, kā rezultātā sacīkstes turpināt nevarēja neviens no viņiem.

2021. gada "MotoGP" čempions Kvartararo no 11. starta vietas bija pacēlies uz septīto, bet tad atkal atkrita zemāk, finišējot devītajā vietā.

"MotoGP" sezonas otrais posms gaidāms 20. martā Indonēzijā, Mandalikas trasē.