Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Forato kļūst par Jonasa komandas biedru MXGP čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Forato kļūst par Jonasa komandas biedru MXGP čempionātā
Alberto Forato. Foto: Standing Construct Honda

Pirmdien tika oficiāli apstiprināts, ka pasaules motokrosa čempionāta komandai "Standing Construct Honda", kurā jau startē latviešu braucējs Pauls Jonass, nākamgad pievienosies 23 gadus vecais itālis Alberto Forato.

Starptautisko karjeru Forato uzsāka 2013. gadā Eiropas čempionātā EMX125 klasē, kur kļuva par vicečempionu. Divas sezonas pavadījis MX2 pasaules čempionātā, MXGP klasē Forato debitēja 2021. gada. Visas trīs sezonas viņš aizvadīja "SM Action" komandā. Pirmās divas no tām brauca ar "GasGas" motociklu, pērn ierindojoties 11. vietā kopvērtējumā. Šogad sportists startēja ar KTM markas motociklu un, lai gan pēdējā posma kvalifikācijā savainoja plecu un finālbraucienos nepiedalījās, sezonas kopvērtējumā ieņēma augsto septīto vietu.

2019. gadā MX2 klasē un šogad MXGP kategorijā Forato pārstāvēja Itāliju Nāciju motokrosā.

Šosezon komandu pārstāvēja Braiens Bogerss, kura rezultāti bija pieticīgāki nekā Jonasam. Visbiežāk holandietis finišējis pirmā desmitnieka beigās vai otrajā desmitniekā, bet sezonu noslēdza 15. vietā. Jonass sezonas lielāko daļu traumas dēļ izlaida, bet pēc atgriešanās spēja demonstrēt visai labu sniegumu. Kopvērtējumā, piedaloties tikai astoņos posmos, viņam 19. vieta.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...

  -1 [+] [-]

, 2023-12-05 17:47, pirms pusgada
Komanda cer, ka Jonass spēs būt pārliecinošs līderis? Pēc CV (man, motokrosa neekspertam) šis itālis izskatās pēc statista.

     [+] [-]

, 2023-12-05 18:08, pirms pusgada
Jau šogad bija ātrāks par Jonasu, kad Pauls atgriezās no traumas.

     [+] [-]

, 2023-12-05 23:32, pirms pusgada
Easton77 rakstīja: Jau šogad bija ātrāks par Jonasu, kad Pauls atgriezās no traumas.
Oi, atvainojos, neuzmanīgi izlasīju rakstu... Drīzāk izskatās, ka Jonass varētu būt otrais numurs. Cerēsim, ka tā nenotiks.