Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

No MXGP gatavojas aiziet "Husqvarna" un "GasGas" komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

No MXGP gatavojas aiziet "Husqvarna" un "GasGas" komandas
Foto: mxgp.com

Paredzams, ka pasaules motokrosa čempionāta vadošajā klasē MXGP nākamgad vairs nestartēs "Husqvarna" un "GasGas" komandas, jo KTM grupa izlēmusi turpināt samazināt finansējumu, kas tiek tērēts sacīkstēm.

Ilgus gadus KTM investēja lielus līdzekļus motokrosā, kas arī deva lielus panākumus gan MXGP, gan MX2 klasēs. Jau iepriekš šis finansējums kļuva mazāks, bet nākamgad tiks samazināts vēl vairāk.

Šogad uz starta MXGP kategorijā atgriezās "Husqvarna" komanda, ko pārstāv Matija Gvadanīni. MX2 klasē tai ir lieliski panākumi, jo šobrīd kopvērtējuma pirmajās divās pozīcijās ir abi rūpnīcas braucēji, Kajs de Volfs un Lukass Kūnens. Portāls "Gatedrop.com" noskaidrojis, ka 2025. gada sezonā "Husqvarna" komanda nestartēs nevienā no abām klasēm.

Paredzams, ka De Volfs varētu kļūt par Džefrija Herlingsa komandas biedru MXGP kategorijā un startēt ar KTM rūpnīcas motociklu, lai gan galīgais lēmums vēl neesot pieņemts. Brāļi Lukass un Saša Kūneni plāno doties karjeru turpināt Amerikā, tāpat kā pašreizējais "GasGas" komandas braucējs MXGP klasē Horhe Prado.

Cik noprotams, pašreizējo čempionu aizvietot ar citu braucēju nav paredzēts, līdz ar to "GasGas" kā rūpnīcas komanda MXGP nākamgad vairs nestartēs. Komanda turpinās piedalīties MX2 pasaules čempionātā ar Simonu Langenfelderu. Pagaidām vēl nav zināms, ar cik motocikliem tā startēs MX2 klasē.

Tikmēr 2025. gada sezonā MXGP gatavojas ienākt "Ducati" rūpnīcas komanda, kas izrāda nopietnu interesi par Gvadanīni.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com – Get the jump on Motocross...