Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempions Vanlušens smagā kritienā spējis izvairīties no lūzumiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Pasaules čempions Vanlušens smagā kritienā spējis izvairīties no lūzumiem
Marvins Vanlušens. Foto: Facebook.com/Vanlucieen

Aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta posmā Francijā smagu negadījumu piedzīvoja 2018. gada čempioni Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts. Noskaidrojies, ka sportisti nav guvuši lūzumus.

Beļģu motosportista Vanlušena ekipāža vadību pasaules čempionātā zaudēja jau piektajā posmā Ukrainā, kad ieguva ceturto vietu, bet uzvarēja un pirmo pozīciju kopvērtējumā pārņēma Etjēns Bakss ar Kasparu Stupeli. Pirms sacensībām Francijā starp abām ekipāžām bija seši punkti. Svētdien Plomjonas trasē pirmo braucienu Vanlušens ar Van den Bogārtu pabeidza trešajā vietā, atstājot Baksa ekipāžu sev aiz muguras, arī otrajā braucienā bija trešie, kad piedzīvoja kritienu.

Pēc negadījuma gan Vanlušens, gan viņa kantētājs bija spiesti doties uz slimnīcu. Bija aizdomas, ka kritienā gūti lūzumi, taču ārstu veiktajās pārbaudēs tas neapstiprinājās. Vien savainotajai Vanlušena lūpai nācās uzlikt šuves.

"Labas ziņas pēc mūsu svētdien piedzīvotās avārijas," sociālajos tīklos raksta Marvins Vanlušens. "Nekādi lūzumu nav konstatēti, bet lūpa ir sašūta. Arī ar Benu viss ir kārtībā."

Ekipāža arī paziņojusi, ka startēs šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Kivieli trasē gaidāmajā pasaules čempionāta septītajā posmā. Pirms tā Vanlušens/Van den Bogārts aizvien ieņem otro vietu kopvērtējumā, bet no līderiem Baksa un Stupeļa atpaliek jau 27 punktus.

Sezonas kopvērtējums:

VietaEkipāžaPunkti
1.Bakss/Stupelis254
2.Vanlušens/Van den Bogārts227
3.Hermanss/Musē206
4.Sanderss/Kunnass184
5.Dīrkenss/Bakss170
6.Žirū/Hallers162
7.Brauns/Čemberleins148
8.Variks/Daiders 147
9.Vilemsens/Rostingts129
10.Kompalati/Šopēns122

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro